Η αγάπη για το ποδήλατο είναι φιλοσοφία ζωής. Εμείς προτείνουμε τις ξεκούραστες και όμορφες ποδηλατικές διαδρομές του νησιού και πάμε για ορθοπεταλιές.
 
Λευκωσία 
Σε πολλές περιοχές θα βρεις σηµατοδοτηµένες ποδηλατικές διαδροµές που διευκολύνουν, ωστόσο δύο είναι οι κύριες διαδροµές που ενδείκνυνται για χαλαρή ποδηλασία µε φόντο το πράσινο. Αρχικά έχουµε τo ποδηλατικό µονοπάτι 8 χιλιοµέτρων κατά µήκος του Πεδιαίου, µέσα στο Γραµµικό Πάρκο, το οποία ξεκινάει από τη Λακατάµια και φτάνει µέχρι τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αποτελεί µια εύκολη διαδροµή, σε ένα οµαλό αλλά µη ασφαλτοστρωµένο δρόµο, ιδανικό για όλους τους τύπους ποδηλάτων. Η δεύτερη διαδροµή είναι ένα πανέµορφο σκηνικό για ποδηλασία, στο ∆ασικό Πάρκο της Αθαλάσσας µε ένα µονοπάτι έκτασης 16 χιλιοµέτρων. Μια περιοχή ιδανική για βόλτες αναψυχής µε τα πόδια, ξεκούραστες ποδηλατάδες σε ασφαλτοστρωµένο δρόµο, για µικρούς και µεγάλους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας. 
 
Λεµεσός
Από τις πιο αγαπηµένες ποδηλατικές διαδροµές µε θέα το µπλε της θάλασσας και το πράσινο της περιοχής ∆ασούδι, ο παραθαλάσσιος ποδηλατόδροµος κατά µήκος της παραλίας της Λεµεσού έχει έκταση περίπου 8 χιλιόµετρα και ξεκινάει από το ξενοδοχείο Amathus και καταλήγει στη µαρίνα. 
Η δεύτερη διαδροµή της πόλης αρχίζει από το Γραµµικό Πάρκο του Γαρύλλη, µε σηµείο αφετηρίας τα Πάνω Πολεµίδια και σηµείο τερµατισµού τη µαρίνα και το Παλιό Λιµάνι που διασχίζει κατά µήκος τον ποταµό Γαρύλλη. 
Στα όρια µεταξύ επαρχίας Λεµεσού-Λευκωσίας, συναντούµε την ποδηλατική διαδροµή Ψηλό ∆έντρο (Πλάτρες) – Καρβουνάς απόστασης 16 περίπου χιλιοµέτρων. Κατά µήκος των πρώτων 9 χιλιοµέτρων της διαδροµής θα απολαύσεις τη θέα της κοιλάδας των Πλατρών. Πρόκειται για µια εύκολη διαδροµή που διασχίζει τον Μέσα Ποταµό, µε πυκνή βλάστηση στις πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και µε δροσερό περιβάλλον κατά τους ζεστούς µήνες του καλοκαιριού. 
 

Λάρνακα 
Το αναβαθµισµένο παραλιακό µέτωπο της Λάρνακας µε τη λεωφόρο Πιαλέ Πασά αποτελεί πλέον στολίδι για την πόλη και καλεί πεζούς και ποδηλάτες να την ανακαλύψουν. Η λεωφόρος, η οποία συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Μεσαιωνικού Κάστρου µε την τουριστική περιοχή Μακένζι και το αεροδρόµιο Λάρνακας, διαθέτει ποδηλατόδροµο, ο οποίος όµως δεν έχει κατάλληλη σηµατοδότηση. 

 
Πρωταράς – Aγία Νάπα 
Ο παραλιακός πεζόδροµος του Πρωταρά, µε σηµείο αφετηρίας την Περνέρα και τερµατισµού το ξενοδοχείο Ναυσικά, είναι η πρώτη σου επιλογή για ποδηλατάδα, ιδιαίτερα τις ώρες που αυτός δεν κατακλύζεται από πεζούς τουρίστες. Για να θαυµάσεις όµως το φυσικό πλούτο της περιοχής θα διασχίσεις τον πιο µακρύ ποδηλατόδροµο, µήκους περίπου 5 χιλιοµέτρων, από τη Λεωφόρο Νίσση στην καρδιά της Αγίας Νάπας δυτικά και κατά µήκος της ακτογραµµής µέχρι τη στροφή για τον ποταµό του Λιοπετρίου. Μπορείς επίσης να διανύσεις και τον ποδηλατόδροµο από την Αγία Νάπα µε κατεύθυνση τον Πρωταρά, που συµπεριλαµβάνει και τη διαδροµή του Cavo Greco µε τη µοναδική στο είδος της βραχώδη οµορφιά. 
 
Πάφος 
Η πόλη της Πάφου απέκτησε πρόσφατα τον πρώτο επίσηµο σηµατοδοτηµένο ποδηλατόδροµο, µήκους 9 περίπου χιλιοµέτρων στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων, ο οποίος καταλήγει στη Γεροσκήπου.

 
Περιοδικό Go, τεύχος 86.