Μετά τις διαστάσεις, που έλαβε το περιστατικό με τις αποβολές μαθητών για το κούρεμά τους  σε σχολείο στη Λάρνακα, σε παρέμβασή του  στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης παραδέχθηκε πως όταν έλαβε σχετική πληροφόρηση για αποβολές στο συγκεκριμένο σχολείο, παρενέβη ο ίδιος, προκειμένου να μετατραπούν οι αποβολές σε συστάσεις/προειδοποιήσεις. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λούης, μόλις υπήρξε πληροφόρηση για τα περί αποβολών, επικοινώνησε ο ίδιος με τον διευθυντή του σχολείου, δίνοντας του οδηγίες για να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις προς τους μαθητές, σύμφωνα με τις παιδαγωγικές μεθόδους και τα στάδια που πρέπει να ακολουθούνται.

Ο κ. Λούης πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής του σχολείου υποστήριξε πως από το καλοκαίρι ενημέρωσε τους γονείς/μαθητές για το πλαίσιο της ευπρεπούς εμφάνισης στο σχολείο, εντούτοις ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης τόνισε ότι για να λειτουργήσει σωστά μια σχολική μονάδα «πρέπει να κουβεντιάζεις, να αφιερώνεις μικρό χρονικό διάστημα προσαρμοστικότητας».

Ξεκαθάρισε επίσης πως όλοι οι εμπλεκόμενοι μαθητές παρουσιάστηκαν σήμερα στο σχολείο χωρίς οποιονδήποτε πρόβλημα και χωρίς να μπουν απουσίες για την χθεσινή ημέρα.

Καταληκτικά ο κ. Λούης ανέφερε ότι η ουσία της εκπαίδευσης δεν βρίσκεται στο τυπικό ζήτημα της εμφάνισης, αλλά στη μαθησιακή διαδικασία, στη σωστή σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός μαθητή και ενός εκπαιδευτικού, στις κομβικές δεξιότητες, στην ανάπτυξη ψυχικής και σωματικής ευημερίας.