Επισκέφθηκα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και αγόρασα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος παρουσίασε προβλήματα από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ήταν στην κατοχή μου. Μέχρι σήμερα τους τον πήρα τρεις φορές για επιδιόρθωση και μου τον επιδιόρθωσαν, όμως πλέον έχω πειστεί ότι είναι ελαττωματικός. Τους ζήτησα να μου τον αλλάξουν και να μου δώσουν καινούργιο, όμως αρνούνται. Μετά από πολλές πιέσεις που άσκησα, μου έκαναν πρόταση να μου μειώσουν την τιμή που τον αγόρασα, προφανώς με το να μου επιστρέψουν κάποια χρήματα από αυτά που τους έδωσα.
Δεν ξέρω τι να κάνω και εάν πρέπει να αποδεχτώ την πρότασή τους, διότι δεν ξέρω πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα δικαιώματά μου. Ως στήλη, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Μαρίνα Χ.

Η στήλη συνηθίζει να παραθέτει δεδομένα και στο τέλος να καλεί τον αναγνώστη ή την αναγνώστριά της, να λάβει την τελική απόφαση για το πώς πρέπει να λυθεί ένα πρόβλημα.
Η εγγύηση που προσφέρεται σύμφωνα με το νόμο σε αγοραστές τέτοιων προϊόντων είναι τουλάχιστον δύο χρόνων και όταν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα χαλάσουν, τότε ο πωλητής οφείλει να τα επιδιορθώσει ή να προτείνει μείωση της τιμής πώλησης. Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα όσα περιγράφει η αναγνώστριά μας έγιναν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για τέτοιες αγορές, εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. Για καλύτερη ενημέρωση, τις μεταφέρουμε στη συνέχεια:
Όλα τα αγαθά που παραδίδονται στους καταναλωτές κατόπιν αγοράς πρέπει να συνάδουν με την περιγραφή που τους έχει δοθεί και πρέπει να είναι κατάλληλα για τη χρήση για την οποία τα αγόρασαν. Στην ποιότητα των αγαθών συμπεριλαμβάνεται η ανυπαρξία ελαττωμάτων, η ασφάλειά τους, η εύλογη αντοχή τους στον χρόνο και τη χρήση.
Κάθε προϊόν καλύπτεται με εγγύηση για τουλάχιστον 2 χρόνια, η οποία σημαίνει ότι ο πωλητής έχει υποχρέωση έναντι του καταναλωτή για την ομαλή λειτουργία του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση να επισκευάσει, να αντικαταστήσει ή να επιστρέψει το ποσό που έχει καταβληθεί για απόκτησή του.
Εάν το προϊόν που αγόρασε ο καταναλωτής οπουδήποτε στην ΕΕ είναι  ελαττωματικό, ο πωλητής οφείλει είτε να το επισκευάσει δωρεάν ή να το αντικαταστήσει, είτε να του επιστρέψει τα χρήματά του ή να του προτείνει έκπτωση στην τιμή.
Η διετής περίοδος εγγύησης αρχίζει με την παραλαβή των εμπορευμάτων.