Μετά την παράδοση του πορίσματος των ποινικών ανακριτών για τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2006, έκλεισε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων πλευρών για ανταλλαγή απόψεων. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης κάλεσε την οικογένεια του Θανάση μαζί με τον δικηγόρο της Λουκή Λουκαΐδη στο γραφείο του, στην παρουσία των ανακριτών της Αστυνομίας, με σκοπό να ακουστούν οι δικοί του και να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα προχωρήσει η υπόθεση. Η μητέρα του Θανάση, Αντριάνα Νικολάου, πολλές φορές ανέφερε ότι λόγω των γεγονότων που προηγήθηκαν τόσα χρόνια, δεν έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία (όχι στους συγκεκριμένους ανακριτές) λόγω του τρόπου που διερεύνησαν την υπόθεση. 

Αναμένεται ότι από τη συνάντηση θα τονιστεί πως ο στόχος θα είναι να φτάσουν μέχρι τέλους οι έρευνες, ώστε αν είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι ένοχοι που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Θανάση και να λογοδοτήσουν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και θα έχει ακόμα ένα στόχο: Η οικογένεια να γνωρίσει τους τέσσερις νέους ανακριτές που διορίστηκαν από την Αστυνομία, να την ακούσουν για τα όσα έχει να αναφέρει σε σχέση με τους ενδοιασμούς της για τη νέα έρευνα και να καθοριστεί ο τρόπος συνεργασίας, ώστε αν είναι δυνατόν να υπάρξει θετική κατάληξη. Ήδη η κ. Αντριάνα Νικολάου έχει κάνει λόγο για νέα στοιχεία που έρχονται ενώπιον της, οπόταν θα καθοριστεί και η γραμμή που θ’ ακολουθηθεί, καθώς καιο τρόπος παραχώρησης των όποιων στοιχείων έρχονται ενώπιόν της, στους ανακριτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόρισμα Θανάση: Δείχνει 3 αστυνομικούς, έναν ιατροδικαστή

Η ανακριτική ομάδα άρχισε ήδη να μελετά το πόρισμα και όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε τόσα χρόνια από τις αλλεπάλληλες έρευνες και είχε ήδη επαφές με τη Νομική Υπηρεσία για κάποια ζητήματα. 

Στο μεταξύ, χθες ήταν ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η αγωγή της οικογένειας του Θανάση με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις για ελλιπή έρευνα, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρείχαν αποτελεσματική προστασία στον Θανάση και πως όσοι ανέλαβαν να διερευνήσουν τον θάνατό του, παρέλειψαν προβούν σε αποτελεσματική διερεύνηση. Όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος Λουκής Λουκαΐδης, ζητήθηκε από το Δικαστήριο αναβολή, ώστε να κατατεθούν νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε αυτούσιο στον ίδιο, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν τα ονόματα όσων θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στον θάνατό του. Η αγωγή καταχωρήθηκε το 2016 και ζητούνται τιμωρητικές αποζημιώσεις για την πρόκληση του θανάτου του 26χρονου.