Τρίμηνη προθεσμία δίνει το χρονοδιάγραμμα της Νομικής Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά στις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία, γύρω από την υπόθεση θανάτου του 26χρονου Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας, πριν από 17 χρόνια. 

Το πρωί, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την οικογένεια του 26χρονου εθνοφορουρού, στην παρουσία του δικηγόρου της Λουκή Λουκαϊδη, κατά την οποία η οικογένεια γνώρισε την ανακριτική ομάδα που συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Εισαγγελέας, εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς την οικογένεια, τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια του Θανάση Νικολάου, όπως επίσης και για τον αγώνα που τόσα χρόνια κάνουν για να διακριβώθούν τα αίτια θανάτου και οι ένοχοι. 

Σημείωσε ακόμη ότι μεταξύ οικογένειας και Αρχών συμφωνήθηκε να υπάρχει πλήρης συνεργασία, συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, απευθείας από την οικογένεια και την ανακριτική ομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρόσθετα, ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε ότι η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό υπό τις σημερινές συνθήκες για να φωτιστεί η αιτία, αλλά και οι ένοχοι που οδήγησαν στον θάνατο τον άτυχο εθνοφρουρό. «Έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπάρξει πλήρης συνεργασία. Την υπόθεση διερευνούν μέλη της Αστυνομίας που δεν έχουν καμία σχέση με την Επαρχία της Λεμεσού που είχε εμπλακεί στα πρώτα στάδια των ερευνών. Θα υπάρχει ανοικτή γραμμή για να διερευνηθούν οι πληροφορίες που δίδονται εκατέρωθεν», τόνισε.

Ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρθηκε σε τακτικές επαφές που θα μπορεί να διατηρεί η οικογένεια με τους ανακριτές για πλήρη συνεργασία, ενώ είπε πως συμφωνήθηκε για το συμφέρον όλων να αποφεύγονται οι δηλώσεις από τον οποιονδήποτε, απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα διεξάγονται οι έρευνες. 

«Εάν ο οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο την εξακρίβωση των αιτιών ή των ενόχων, τον παρακαλούμε να δώσει την πληροφόρηση αυτή. Είναι σημαντικό η κάθε πληροφορία να φτάσει εκεί που πρέπει για να καταλήξουμε σε όσο το δυνατό πιο θετικά αποτελέσματα», κατέληξε.

Ακολούθως, σε δηλώσεις της η μητέρα του 26χρονο Θανάση Νικολάου κ. Ανδριάνα, συμφώνησε με τα λεχθέντα του Γενικού Εισαγγελέα και τον ευχαρίστησε για την πρόθεση των Αρχών να συνεργαστούν, προκειμένου να φθάσουν εκεί που πρέπει, ώστε να τελειώσει αυτός ο ψυχοφθόρος αγώνας που δίνουν εδώ και 17 χρόνια για να αποδείξουν την αλήθεια. 

«Το παιδί μας που είναι εκτός τάφου εδώ και δύο χρόνια ζητά δικαίωση. Η δικαίωση θα έρθει μόνο με τη σύλληψη των δραστών, των δολοφόνων και ηθικών αυτουργών και παρακαλούμε όπως είπε και ο Γενικός, αν κάποιοι είδαν ή γνωρίζουν κάτι να αποταθούν σε εμάς και να μας το πουν. Θα βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί θέλουμε να φτάσουμε σε ένα τέλος σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε κουραστεί, σταμάτησε η ζωή μας εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια, ζούμε σαν ζωντανοί νεκροί. Ζούμε την κηδεία και τον θάνατο του παιδιού μας κάθε μέρα», κατέληξε.