Δεν έχουν τελειωμό οι συμπλοκές και οι ξυλοδαρμοί ανάμεσα σε μαθητές εντός των σχολικών μονάδων. Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ανήλικα πρόσωπα τα οποία για διάφορες ασήμαντες κυρίως αφορμές, επιλέγουν να λύσουν τις διαφορές τους εισβάλλοντας στα σχολεία, προκαλώντας τρόμο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το νέο επεισόδιο ενδοσχολικής βίας έβαλε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής και πάλι στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, όταν τέσσερις αλλοδαποί εξωσχολικοί μαθητές, εισήλθαν εντός του σχολείου για να συναντήσουν 14χρονο Ελληνοκύπριο μαθητή και να ζητήσουν εξηγήσεις. Ο λόγος, γιατί ο τελευταίος την προηγουμένη ημέρα να εξύβρισε και κτύπησε αδελφό ενός εκ των τεσσάρων εξωσχολικών, για να υπερασπιστεί άλλον συμμαθητή του.

Οι μαθητές του Γυμνασίου φέρεται να είχαν ενημερωθεί για την κάθοδο των εξωσχολικών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ειδοποίησαν τηλεφωνικά τους μαθητές του Λυκείου. Κατά την είσοδο των τεσσάρων εξωσχολικών εντός του Γυμνασίου, ξέσπασε συμπλοκή. Στο επεισόδιο επενέβησαν και καθηγητές, ενώ όπως μας αναφέρθηκε, οι δύο εξωσχολικοί κατάφεραν να διαφύγουν ενώ οι άλλοι δύο ηλικίας 15 ετών περιορίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Νομική Υπηρεσία η υπόθεση της συμπλοκής σε γυμνάσιο

Από το επεισόδιο δεν έλειψαν και οι μικροτραυματισμοί έξι προσώπων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκε ένας καθηγητής 63 χρόνων, τρεις μαθητές 12 μέχρι 15 ετών, καθώς και οι δύο εξωσχολικοί. Φέρουν μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Στο σχολείο μετέβησαν άμεσα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Γερμασόγειας όπου παρέλαβαν τους δύο εξωσχολικούς και τους συνόδευσαν στο Τμήμα για κατάθεση. Οι μαθητές έδωσαν κατάθεση με τη βοήθεια διερμηνέα ενώ δεν φαίνεται να συνεργάζονται και να κατονομάζουν τους άλλους δύο εξωσχολικούς που ήταν μαζί τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο για έκδοση εντάλματος σύλληψης. Ωστόσο ο δικαστής δεν έκρινε ικανοποιητικούς τους λόγους της Αστυνομίας και απέρριψε το αίτημα. Οι δύο εξωσχολικοί κατηγορήθηκαν γραπτώς και ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.

Παρ’ ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές που έκαναν λόγο για συμπλοκή με μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα και ξύλα, ωστόσο κατά τις επιτόπιες έρευνες των μελών της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.