Τελικά, όντως, δεν υπάρχει σωτηρία. Τελικά, όντως, οι ηγεσίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι το ίδιο καταστροφικές. Το ίδιο ανίκανες και το ίδιο ανεπαρκέστατες. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Την ώρα, που όλοι βρισκόμαστε με την ψυχή στο στόμα για το νέο όλεθρο τον οποίο σκορπάνε οι ισχυροί της γης, φροντίζουν ένα τσούρμο πολιτικάντηδες με περιορισμένη εμβέλεια σκέψης, να μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή: Κύριε Μητσοτάκη, κυρία Σακελλαροπούλου, κύριε Κασουλίδη, κύριε Δημητρίου, ενοικιάστε ένα καράβι, εισέλθετε σε αυτό και αυτοεξορισθείτε! Είναι ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από το εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες για το επιθετικό ύφος και την κυριακάτικη διαταραχή της γαλήνης τους, που ενδεχομένως, να επιφέρω. Όμως, πώς να αντέξεις τόση συσσωρευμένη «σοφία» από όλους αυτούς. Κυρίως, πώς να αντέξει κάποιος την τόσο απερίσκεπτη, επιπόλαιη έως και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, τοποθέτησή τους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Το πέταξε πρώτος ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος από την ημέρα που του διέκοψαν τη συνταξιοδότηση και τη χαλαρότητα στην οποία ευρισκόταν, εμφανίζεται με ύφος σοφού ειδήμονα της πολιτικής. Προκαλώντας, ωστόσο, διαρκώς με τις επαναλαμβανόμενες «σοφιστείες» του. «Οι εξελίξεις είναι λυπηρές και αντίθετες με τη διεθνή νομιμότητα. Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Ευρώπης, κάτι το οποίο είχαμε αποφύγει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε.

 

Πρώτη κεραμίδα στο κεφάλι! Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κύριε Κασουλίδη; Εκεί σταμάτησες; Πάτησες pause στην ιστορική ενημέρωση του αρχείου σου; Και άντε, ο πόλεμος που επέφερε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, να πω ότι σου ξέφυγε. Την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τι την έκανες; Delete; Είναι κι αυτό άραγε μέρος του «εκσυγχρονισμού» της εξωτερικής μας πολιτικής και δεν μας το είπατε; Έκανες λάβαρο τη γελοιότητα των ΜΟΕ και στο πλαίσιο αυτό υιοθέτησες μονομερώς τη διαγραφή της εισβολής για να χαϊδέψεις τα αφτιά του Τσαβούσογλου και της μαριονέτας του, του Τατάρ; Είναι μήπως, η επίσημη σφραγίδα ότι η Κυβέρνησή σου υιοθετεί εκείνο το αναθεματισμένο «γλωσσάρι» το οποίο μερικοί ανεκδιήγητοι είχαν πλασάρει με τόσο θράσος στους Ε/κ δημοσιογράφους;

 

Παρά το σοκ που προκάλεσε η τοποθέτηση του Κασουλίδη, επιδεικνύοντας μέγιστη μεγαλοψυχία, λες, ας το πάρει το ποτάμι. Ίσως να ήταν λάθος της στιγμής. Έλα, όμως, που ακολούθησε σύντομα και επανάληψη; Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, φιλοξενούμενος την περασμένη Πέμπτη στο πρόγραμμα «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, ανέφερε: «Είναι η πρώτη εισβολή με στρατιωτικά μέσα, η πρώτη παραβίαση συνόρων που γίνεται, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου»!

 

Κεραμίδα στο κεφάλι υπ’ αριθμόν 2. Τι έγινε βρε Δημήτρη; Ο Κασουλίδης σταμάτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Εσύ; Νέος άνθρωπος; Τον άκουσες και μηχανικά, χωρίς σκέψη τον επανέλαβες; Καλά, γνωρίζουμε ότι τα πρώτα σου πολιτικά βήματα τα έκανες δίπλα στον Κασουλίδη. Ας πούμε, ότι τον θεωρείς γκουρού της πολιτικής. Όχι και να υιοθετείς, όμως, και τα πλέον εξόφθαλμα. Άντε την εισβολή στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία να θεωρήσω ότι ήσουν μικρός και δεν τις θυμάσαι. Το 1974, όμως; Τι έγινε; Οι Τούρκοι τι έριχναν τότε; Φιστίκια; Όχι βόμβες; Με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα εισέβαλαν στην πατρίδα μας;

 

Το αίμα άρχισε να εκτοξεύεται επικίνδυνα στον εγκέφαλο. Προσπάθησα, ωστόσο, να αντλήσω κι άλλα αποθέματα υπομονής. Μέχρι προχθές. Όταν δημοσιοποιήθηκε ο διάλογος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Όχι απ’ όπου κι όπου. Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας παρακαλώ. Διαβάστε και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε.

 

Κ. Μητσοτάκης: «Άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, μετά από μια ολονύχτια Σύνοδο Κορυφής. Η 24η Φεβρουαρίου 2022, κυρία Πρόεδρε, ήταν μια σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος».

 

Αν ακόμη αντέχετε, διαβάστε και την απάντηση της Προέδρου της Ελλάδος. Κ. Σακελλαροπούλου: «Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που νομίζαμε πια ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν».

 

Μετά από αυτό, παύει να υπάρχει το ενδεχόμενο απλού λάθους. Δεν μπορεί όλα αυτά να αποτελούν απλή σύμπτωση. Είτε πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και συμφωνημένη πολιτική αγνώστου προελεύσεως είτε πρόκειται για συσσωρευμένη ανεπάρκεια και ασχετοσύνη. Για ό,τι και αν πρόκειται πάντως, σίγουρα όλο το πακέτο μαζί, προσλαμβάνει επικίνδυνη διάσταση.

 

Διότι κύριοι Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου, Κασουλίδη και Δημητρίου, ας προσπεράσουμε τις περιπτώσεις Ουγγαρίας, Τσεχοσλοβακίας, Γιουγκοσλαβίας, Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσυφοπεδίου. Ίσως να θεωρείτε ότι εκεί έλαβαν χώρα κάποια φεστιβάλ! Και ότι οι εκκωφαντικές εκρήξεις των βομβών ήταν κάποιο μουσικό κρεσέντο.

 

Στην Κύπρο, όμως, που μας καίει, τι έγινε το 1974 βρε αθεόφοβοι; Μετά από 48 χρόνια οδύνης, πιστέψατε μήπως το τουρκικό σύνθημα; Ότι «η Αϊσέ είχε έρθει για διακοπές»; Αλήθεια, κατανοείτε μέσα από τις ανιστόρητες τοποθετήσεις σας τι κόστος προκαλείτε; Όταν οι ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου αφαιρούν την τουρκική εισβολή από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πώς αναμένετε οι ξένοι να στριμώξουν τους Τούρκους (όχι πως θα το έκαναν, αλλά το διεκδικούσαμε); Πώς θα ξαναμιλήσετε σε οποιοδήποτε διεθνές φόρουμ για τουρκική εισβολή; Γιατί έχετε παράπονο από τον Λαβρόφ, που άρχισε να μιλά για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»;

 

Είστε τραγικοί. Περισσότερο πεθαίνεις. Γι’ αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβείτε σε ένα καράβι και να πάτε όσο πιο μακριά γίνεται. Αν μη τι άλλο, να αποφύγουμε το έμφραγμα…