Οικονομικές διαφορές φαίνεται να κρύβονται πίσω από την υπόθεση ληστείας και απαίτηση χρημάτων υπό την απειλή μαχαιριού σε βάρος 27χρονου από τη Συρία, η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της 30ής Αυγούστου.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη σύλληψη 23χρονου ομοεθνή του. Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτησή του για περίοδο έξι ημερών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 27χρονου, το βράδυ της Δευτέρας κι ενώ μόλις είχε επιστρέψει με την οικογένεια του στο σπίτι τους, στην επαρχία Λεμεσού, στην αυλή της οικίας του βρίσκονταν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Του έστησαν καρτέρι και με απειλή μαχαιριού του πήραν τα χρήματα

Ο 23χρονος ο οποίος δούλευε στο παρελθόν μαζί του, τον πλησίασε και τον ανάγκασε να του δώσει το κινητό του. Στη συνέχεια ζήτησε να του δώσει τα χρήματα που κρατούσε αλλιώς θα του έπαιρναν τον 6χρονο γιο του. Ο 27χρονος τους απάντησε ότι δεν κρατούσε χρήματα και τότε ένας εκ των δραστών κινήθηκε προς το μέρος του παιδιού. Άλλο πρόσωπο πλησίασε τον 27χρονο από πίσω ακουμπώντας στο σβέρκο του ένα μαχαίρι. Στο μεταξύ,. στην αυλή του σπιτιού εισήλθαν ακόμα τρία άγνωστα πρόσωπα. Η σύζυγος του 27χρονου εισήλθε στην οικία και πήρε μέρος των χρημάτων που είχε φυλαγμένα και τα παρέδωσε στον ύποπτο. Οι δράστες αφού απέσπασαν το συνολικό ποσό των 3.740 ευρώ, αποχώρησαν από την οικία.

Ο 23χρονος συνελήφθη και ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι μετέβη στην οικία του 27χρονου μαζί με άλλο πρόσωπο, αλλά αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζει ο παραπονούμενος για τα χρήματα και τις απειλές. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ο 27χρονος του χρωστάει χρήματα.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, απαίτηση χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή, μαχαιροφορία, κατοχή επιθετικού οργάνου και απειλή χρήσης βίας. Για την υπόθεση αναζητούνται από τις Αρχές και άλλα πρόσωπα.