Μάχη με τη λευχαιμία δίνει το τελευταίο διάστημα ο διεθνούς φήμης Κύπριος καθηγητής στο Τμήμα Εμβρυϊκής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King’s College, Κύπρος Νικολαΐδης. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αποκάλυψε ο ίδιος ο διακεκριμένος επιστήμονας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φ», αλλά και στην πρεμιέρα της πρωτοποριακής σειράς «The Surgeon’s Cut» του Netfilix, καθώς ο Κύπρος Νικολαΐδης είναι ένας εκ των τεσσάρων χειρουργών που η τηλεοπτική πλατφόρμα επέλεξε να αναδείξει, με το αφιέρωμα για το έργο του να αποτελεί πραγματικά έναν ύμνο στη ζωή… πριν από τη γέννηση.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης διαγνώστηκε με λευχαιμία στα αρχικά στάδια της νόσου τον Οκτώβριο του 2019 και όπως ο ίδιος αναφέρει αντιμετωπίζει την ασθένειά του με αισιοδοξία. Ήδη έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και από τον Απρίλιο βρίσκεται στο σπίτι του στο Λονδίνο υπό περιορισμό, αναμένοντας να εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωμα του Netflix στον Κύπρο Νικολαΐδη

Ο γιατρός που έσωσε τη ζωή χιλιάδων μωρών αποκάλυψε ότι για πάρα πολλά χρόνια ένιωθε άτρωτος και αθάνατος, ωστόσο η ασθένειά του τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή του. Μιλώντας στον «Φ» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο γιατρός μου, που είναι και ο παθολόγος – νεφρολόγος της βασίλισσας, δυσκολεύτηκε πολύ να μου το ανακοινώσει. Του είπα να μη στεναχωριέται, όμως βγαίνοντας από το γραφείο του συνειδητοποίησα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα».

Ο Κύπρος Νικολαΐδης υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά του, αφού όπως λέει αν και συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι, του έχει λείψει η επαφή με τους ασθενείς του. «Γνωρίζω ότι μπορεί να πεθάνω οποιαδήποτε στιγμή. Όταν το συνειδητοποιείς αυτό, γίνεται μέρος της ζωής σου αυτή η συνθήκη. Δεν σκέφθηκα ποτέ ότι θέλω να κάνω ταξίδια ή να πάω διακοπές, το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά, σ’ αυτό που με ικανοποιεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κύπριος επιστήμονας, λέγοντας ότι θέλει να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Σχόλιο αναγνώστριας

Κλαίω σπάνια δυστυχώς… Σχεδόν ποτέ για τις δυσκολίες και τις συμφορές της ζωής. Όταν το κάνω είναι συνήθως όταν νιώθω περήφανη για κάτι. Όταν ανατριχιάζω βλέποντας τη σημαία μας να κυματίζει, όταν ακούω τον Εθνικό μας Ύμνο σε διεθνείς διοργανώσεις. Κλαίω όταν ένας Έλληνας, Κύπριος ή Ελλαδίτης, κόβει πρώτος το νήμα σε μια αθλητική διοργάνωση ή όταν τα επιτεύγματα των ανθρώπων της χώρας μου με κάνουν να ψηλώνω και εγώ κάποια ακόμη εκατοστά.

Μόλις παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «The surgeon’s cut», παραγωγής Netflix.  Το πρώτο λοιπόν επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης συντοπίτη μας Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Kings College Hospital του Λονδίνου, Δρ Κύπρο Νικολαΐδη.

Ήταν μια από κείνες τις φορές που δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου…

Ο Δρ Νικολαΐδης… ο δικός μας… ο Παφίτης… ο δικός μας Κύπρος είναι η ενσάρκωση του ήθους, της αξιοσύνης, της ανιδιοτέλειας, της ανθρωπιάς, της εντιμότητας, της ταπεινότητας, της μεγαλοσύνης, της επιστημοσύνης. Είναι η περηφάνια που χάσαμε…

Οι «ήρωες» μας ήταν για πολλούς ως πρότινος, ο κάθε Συλλούρης, ο κάθε Τζιοβάννης, ο κάθε Πιττάτζιης, τα λαμόγια των τραπεζών και των δικηγορικών γραφείων, τα «κοπέλια»  με τις λιμουζίνες και τα πούρα με τις μαύρες διαδρομές χρημάτων, οι καταφερτζήδες μιας εικονικής πραγματικότητας….

Τον δικό μας λοιπόν αληθινό ήρωα, τον Δρ Κύπρο Νικολαΐδη, που τιμάται παγκόσμια, πότε και πως εμείς επιτέλους θα τον τιμήσουμε;

Η πρόκληση για όλους… κυρίως για την Πάφο μας που τον γέννησε!

Και αεροδρόμιο έχουμε και δρόμους και πλατείες…

Ο Θεός να σας έχει καλά Δρ Νικολαϊδη!

* Όσοι έχετε Netflix, μην το χάσετε!

Πηγή: philenews