Η επίθεση που δέχτηκε το τουρκικό εμπορικό πλοίο δεν έχει θέση στο διεθνές ναυτικό δίκαιο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ο διοικητής ήταν Έλληνας.

Σε ομιλία του στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη νηοψία που έγινε από γερμανική φρεγάτα στο τουρκικό εμπορικό πλοίο «Ροζαλίν Α», λέγοντας ότι  “τελευταία, άλλο ένα εμπορικό σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, δέχτηκε επίθεση”. “Αυτό δεν έχει θέση στο διεθνές ναυτικό δίκαιο. Ο αρχηγός του είναι Έλληνας. Δυστυχώς, παρενόχλησαν επίσης το πλήρωμα μετά την είσοδο στο πλοίο. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Θα αποσταλούν όπου είναι απαραίτητο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο τουρκικός στόλος είναι σε επιφυλακή έπειτα από την έφοδο στο εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία που έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης Ειρήνη, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Η εφημερίδα γράφει ότι “επειδή ήταν Έλληνας ο διοικητής που οργάνωσε την επιδρομή, στο τραπέζι υπάρχει ως χαρτί η εφαρμογή αντιποίνων σε ελληνικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Από τη στιγμή που ο Έλληνας διοικητής οργάνωσε την επιδρομή κατά του εμπορικού σκάφους τουρκικής σημαίας, τα αντίποινα εναντίον ελληνικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται στο τραπέζι”, αναφέρει η εφημερίδα και προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν τουρκικά αντίποινα αν υπάρξει παρόμοια ενέργεια.

Πηγή: philenews/KYΠE