Είμαι κάτοικος Λακατάμιας και ειλικρινά, βρίσκομαι μπροστά σε ένα αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά που έγινα πατέρας και φέραμε στο σπίτι το νεογέννητο. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, το μωρό ξυπνά από τον θόρυβο που προκαλεί η ρίψη κροτίδων σε κοντινή από το σπίτι μας απόσταση. Πιστεύω ότι κάποιοι θέλουν να γιορτάσουν από τώρα τον ερχομό του Πάσχα, όμως εμείς τι τους φταίμε; 
Στη Λακατάμια, το πρόβλημα με τη ρίψη κροτίδων είναι παλιό, όμως κάθε φορά που πλησιάζει το Πάσχα μεγαλώνει. Ξέρω ότι κατοικώ στην κυπριακή πρωτεύουσα της κροτίδας, όμως αναμένω από την τοπική αυτοδιοίκηση μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα ή έστω να περιοριστεί στο ελάχιστο.
Λευτέρης Π.

Η στήλη δημοσιοποίησε και στο παρελθόν δύο τουλάχιστον επιστολές αναγνωστών που αναφέρονταν στο πρόβλημα με τις κροτίδες που αντιμετωπίζει η Λακατάμια και ζητούσαν επίλυση του με παρέμβαση του εκεί δημαρχείου.
Η δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, σε δηλώσεις της τότε, τόνισε ότι το δημαρχείο δεν μπορεί να παρέμβει διότι δεν έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς και κάλεσε την Αστυνομία να πραγματοποιεί πιο συχνές περιπολίες στις περιοχές της Λακατάμιας όπου συνηθίζουν να δραστηριοποιούνται παράνομοι με τη χρήση κροτίδων. 
Χθες, επικοινωνήσαμε και πάλι με τη δήμαρχο Λακατάμιας η οποίας μας είπε ότι όντως, το πρόβλημα με τη ρίψη κροτίδων στον δήμο της είναι μεγάλο και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο εφόσον πλησιάζει το Πάσχα, όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως μας τόνισε, υπάρχει και σε άλλους δήμους.
Η δήμαρχος Λακατάμιας, μέσω της στήλης, κάλεσε την Αστυνομία να παρέμβει για επίλυση του προβλήματος διότι, όπως είπε, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει τη σχετική ευθύνη ούτε όμως και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Κάλεσε επίσης την Αστυνομία να κτυπήσει το κακό στη ρίζα του και υπέδειξε ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα σημεία πώλησης των κροτίδων και να καταγγελθούν όσοι τις διοχετεύουν στην αγορά, διότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.
Με την ευκαιρία, κάλεσε και τους δημότες Λακατάμιας που γνωρίζουν σημεία πώλησης ή ρίψης κροτίδων και άτομα που ενέχονται στη σχετική παρανομία, να δώσουν πληροφορίες στο δημαρχείο ή στην Αστυνομία ώστε να υπάρξει παρέμβαση για λύση ή περιορισμό του προβλήματος.  
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δημότες μας με τη ρίψη κροτίδων ή πυροτεχνημάτων είναι και δικό μας πρόβλημα, διότι και εμείς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Λακατάμιας, κατοικούμε στη Λακατάμια», μας δήλωσε χαρακτηριστικά.