Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάδοχης Οικογένειας «ΦΩΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του για τον πρόσφατο χαμό ενός νεαρού παιδιού, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την ευθύνη του καθενός από εμάς για μια κοινωνία στην οποία θα πρέπει να επικρατεί η ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.
Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε το μέγεθος της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας τα τελευταία χρόνια και να προσπαθήσουμε να ανασυγκροτηθούμε ως λαός με γνώμονα τις ηθικές αρχές και αξίες που διαχρονικά χαρακτήριζαν την κυπριακή κοινωνία.  Η αλληλοεπίρριψη ευθυνών μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών και φορέων και η κριτική εκ του ασφαλούς, δεν βοηθά και μας λυπεί ιδιαίτερα. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοκριτική όλων (κρατικών υπηρεσιών, φορέων και ατόμων), αλλά και ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση τέτοιων προβληματικών καταστάσεων όχι μόνο από το κράτος αλλά και από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.  Σίγουρα ο ρόλος του Κράτους θα πρέπει να είναι η προσπάθεια πρόληψης και στήριξης όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων και των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά είναι και ευθύνη του κάθε πολίτη, του κάθε φορέα και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας μας να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους. 
Ως Σύνδεσμος σάς καλούμε να συμβάλετε στην απάμβλυνση αυτών των προβλημάτων με το να σώσετε ένα παιδί… Γίνετε σήμερα ανάδοχοι γονείς. Γίνετε δότες ψυχής. Τότε μόνο θα έχετε λόγο και άποψη. Γιατί τα παιδιά δεν σώζονται μόνο με τη μετακίνηση. Σώζονται με την αγάπη και την οικογενειακή θαλπωρή.