Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, καθώς και άλλα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, διενήργησαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 5μ.μ. χθες, τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, με έμφαση το παραλιακό μέτωπο της πόλης, κεντρικούς δρόμους, αλλά και σημεία όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους κατασχέθηκαν 17 οχήματα και επτά μοτοσικλέτες, ενώ καταγγέλθηκαν εννέα πρόσωπα που διακινούνταν σε κύριες οδικές αρτηρίες με σκούτερ.

Επίσης, διενεργήθηκαν 35 έλεγχοι φορτηγών και καταγγέλθηκαν 12 οδηγοί για διάφορα τροχαία αδικήματα, στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης και αστυνόμευσης φορτηγών και λεωφορείων, που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας Roadpol.

Συνολικά, έγιναν 361 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.