Ο αιφνίδιος θάνατος 69χρονης σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού όπου νοσηλευόταν κι αφού είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα χειρουργική επέμβαση για επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, μαζί με τον πόνο για την απώλειά της αφήνει και αναπάντητα ερωτηματικά για την οικογένειά της ως προς τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της και αν υπήρξε ή όχι οποιαδήποτε ιατρική αμέλεια. 
 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν η 69χρονη απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στη Λεμεσό όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Να σημειωθεί ότι η θανούσα εισήχθη επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 30 Σεπτεμβρίου με οξεία πνευμονία, όπου της παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, η 69χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο διασωληνωμένη στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω οξείας ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας. Ωστόσο, τρεις μέρες αργότερα η άτυχη γυναίκα απεβίωσε. 
 
Το τι μεσολάβησε και η 69χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, είναι προς το παρόν άγνωστο. Η απάντηση στους συγγενείς αναμένεται να δοθεί σήμερα με τη νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα, που θα γίνει από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, στην παρουσία των ιατροδικαστών Μάριου Ματσάκη και Χαράς Σπηλιωτόπουλου από την Ελλάδα εκ μέρους της οικογένειας της θανούσας. 
 
Για το περιστατικό, πάντως, οι συγγενείς έχουν ενημερώσει την Αστυνομία και έχουν προβεί σε καταγγελία για το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας. Αμέσως μετά την καταγγελία συστάθηκε ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, που ανέλαβε τη διερεύνηση του περιστατικού. 
 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οι ανακριτές άρχισαν ήδη τη λήψη καταθέσεων από τους οικείους και γενικότερα από το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας. Καταθέσεις αναμένεται να ληφθούν και από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Λεμεσού όσο και του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή του υπουργείου Υγείας με διορισμό ιατρικού λειτουργού για να βοηθήσει στις έρευνες.