«Tο μπούλινγκ είναι στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα – στην οικογένεια, στο σχολείο και στο εργασιακό περιβάλλον», ανέφερε στον ACTIVE o ψυχίατρος Γιώργος Μικελλίδης, προσθέτοντας ότι η χρήση του δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση και μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στη ψυχολογία του ατόμου, ενώ πολλές φορές συνδέεται με κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές.

«Έχουμε δει και ακούσει πολλά περιστατικά για πρόσωπα που δεν το αντέχουν. Δεν είναι θέμα δύναμης, ούτε θέμα αντοχών για να αντιμετωπίσει κανείς την ψυχολογική βία. Κάποια άτομα μπορεί να εμφανίζονται πιο ευάλωτα σε θέματα προσωπικότητας, να έχουν περισσότερες δυσκολίες σε αντίθεση με άλλα άτομα. Είναι ένα ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει όλους μας», ανέφερε ο ψυχίατρος.

«Το ζήτημα είναι πώς διαχειριζόμαστε την κατάσταση, πως βρίσκουμε διεξόδους και κυρίως αν ζητούμε βοήθεια όταν την έχουμε ανάγκη από ειδικούς», σημείωσε ο Γιώργος Μικελλίδης, τονίζοντας πως δεν είναι ντροπή να εμπιστευθούμε κάποιο ειδικό.

«Το bullying μπορεί να είναι λεκτικό, συναισθηματικό, να είναι απειλές ή ακόμα και καταστροφή περιουσίας και κλοπής», περιγράφει ο κ. Μικελλίδης, επισημαίνοντας πως όταν δούμε παιδιά ή ενήλικες που κλείνονται στον εαυτό τους, είναι καμπανάκι ότι χρειάζονται βοήθεια.

Active Radio