Μήνυμα ότι η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός στέλλει το υφυπουργείο Τουρισμού σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που ανταγωνιστικές μας χώρες κάνουν πισωγυρίσματα. H απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει εκ νέου καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ισπανία προκαλεί κύμα ακυρώσεων από Βρετανούς οι οποίοι προγραμμάτιζαν διακοπές στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία, λόγω φόβων ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει και στις χώρες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περδίος: Δεν αναμένουμε μεγάλη ροή τουριστών από Βρετανία

Οι ακυρώσεις παρατηρήθηκαν μετά από δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab, ότι η καραντίνα μπορεί να εφαρμοστεί και σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρόεδρος της Ένωσης Ανεξάρτητων Τουρ Οπερέιτορ του Ην. Βασιλείου, AITO, Gemma Antrobus, σημειώνει ότι το γεγονός ότι μια τέτοια δραστική αλλαγή μπορεί να συμβεί στην Ισπανία, στον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Βρετανούς, θα ανησυχήσει τους καταναλωτές ότι μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι Βρετανοί, η Ισπανία και το μπλόκο από Tui

Η κατάσταση που δημιουργείται με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ισπανία δυσχεραίνει περισσότερο τον τουριστικό κλάδο και προκαλεί μια ανησυχία στους Κυπρίους. Από την μια, εκτιμάται ότι ίσως μερίδα τουριστών επιλέξουν ασφαλέστερους προορισμούς όπως η Κύπρος. Από την άλλη όμως, δημιουργείται ένας νέος φόβος ότι θα υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού.  Σε χθεσινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αναμένει κάποιος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μεγάλους αριθμούς τουριστών από τη βρετανική αγορά, όσο η χώρα είναι στην Κατηγορία Β. Πρόσθεσε ότι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία έχουν κάνει σοβαρά πισωγυρίσματα και εκεί που οι Βρετανοί οργανωτές ταξιδίων ήθελαν την Ισπανία να ανοίγει χωρίς τεστ, σήμερα τρεις εβδομάδες μετά, βλέπουμε ότι ουσιαστικά μπήκε στοπ στην Ισπανία ζητώντας από όποιον επαναπατριστεί στη Βρετανία, ερχόμενος από τη χώρα αυτή, να μείνει σε αυτοπεριορισμό για δύο εβδομάδες.

Ο Σάββας Περδίος είπε ακόμα πως «έχουμε πάρει πάρα πολύ καλές αποφάσεις, αυστηρές μεν αλλά για το καλό όλων εμάς και όσων επισκέπτονται τη χώρα μας. Χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή, είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε τον κόσμο με βήματα σταθερά και η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής τουριστικός προορισμός».

INSIDER