Διάβασα την περασμένη βδομάδα, τις διαμαρτυρίες αναγνώστριας της στήλης που υποστήριξε ότι επισκέφθηκε δημόσιες τουαλέτες στην παραλία της Ορόκλινης και τις βρήκε λερωμένες με αποτέλεσμα να μην τις χρησιμοποιήσει. Πιστεύω ότι είναι υπερβολική, διότι είμαι συχνός επισκέπτης της συγκεκριμένης παραλίας και όσες φορές χρησιμοποίησα τις εκεί τουαλέτες, τις βρήκα καθαρές.
Μαρίνα Χ.

Η αναγνώστριά μας που διαμαρτυρήθηκε για ακάθαρτες τουαλέτες, τις επισκέφθηκε γύρω στις 7.00 το απόγευμα, και μετά που έφυγε από τον χώρο υπάλληλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης που από τις 5.30 το πρωί μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα είναι εκεί για τους σχετικούς καθαρισμούς.
Ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, που επικοινώνησε με τη στήλη μετά το σχετικό δημοσίευμα, ανέφερε ότι έξι μήνες τον χρόνο, οκτώ ώρες την ημέρα, υπάρχει άτομο στην περιοχή το οποίο καθαρίζει τις συγκεκριμένες τουαλέτες. 
Τους υπόλοιπους έξι μήνες, όπως μας είπε, κάθε πρωί και μεσημέρι,  πηγαίνει στην περιοχή εργάτης του συμβουλίου ο οποίος αδειάζει τους καλάθους, καθαρίζει, σκουπίζει, σφουγγαρίζει κ.λπ.
«Είναι κάτι παρόμοιο με τους ναυαγοσώστες. Δεν μπορεί ο ναυαγοσώστης να είναι από η ώρα 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα στην παραλία. Το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες. Δεν μπορούμε να έχουμε εκεί έναν υπάλληλο από το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα, διότι και το κόστος είναι ψηλό και χρειάζονται πολλά άτομα για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Από την άλλη, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να αφήνει καθαρές τις τουαλέτες μετά που θα τις χρησιμοποιήσει», μας είπε.
«Δεν έχει ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος και έχουμε αλλάξει φέτος, για δεύτερη φορά, τα αποχωρητήρια. Έχουμε αλλάξει δύο πόρτες, έχουμε ξαναβάλει τους γάντζους πίσω από τα δοκιμαστήρια, έχουμε αλλάξει τους νιπτήρες. Έχουμε κάνει χίλια δυο πράγματα. Έχουμε βάψει, έχουμε βάλει παιχνιδότοπο πίσω, έχουμε βάλει πρόσφατα μηχανές του αέρα για να σκουπίζουν τα χέρια τους οι επισκέπτες των τουαλετών. Δεν νομίζω να μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο επιπλέον και δεν δέχομαι να λένε ότι είναι ακάθαρτες οι τουαλέτες στην παραλία της Ορόκλινης», μας τόνισε με έμφαση.