↑ «Είμαστε άρρωστα παιδιά που αντί να ζούμε την ανέμελη παιδικότητά μας, παλεύουμε για τη ζωή μας». Κάθε λέξη από την ομιλία της μικρής Ολυμπία, που δίνει μάχη με τη λευχαιμία και μια γροθιά στο στομάχι. Και τι ζητούσε; Μία δασκάλα πλήρους απασχόλησης για τα παιδιά του Παιδοογκολογικού, έναν ψυχολόγο που να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους και κυρίως την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Τα αυτονόητα, δηλαδή, τα οποία στην Κύπρο φαίνεται πως δεν είναι και τόσο αυτονόητα.

↓ Ενοχλήθηκε το Κίνημα Κυνηγών από το παιδικό βιβλίο «Οικογένεια είναι…», που δόθηκε σε νηπιαγωγείο, το οποίο πραγματεύεται τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν γύρω μας. Χαρακτήρισαν μάλιστα το βιβλίο «ανήθικο και ανάρμοστο» και ζήτησαν απόσυρσή του. Στην πραγματικότητα το βιβλίο έχει ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια και στέλνει δυνατό μήνυμα για την ανάγκη συμπερίληψης.

↑ Η ιστορία θα θυμάται τον Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρό επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως έναν αληθινό και σθεναρό υπερασπιστή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως σύμβολο του θάρρους και της αποφασιστικότητας. Ο μυστηριώδης θάνατος του στη φυλακή, δεν δυναμώνει το καθεστώς Πούτιν, αλλά το απογυμνώνει.

↓ Μνημονεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε κάθε Θεία Λειτουργία, ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ισχυριζόμενος ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν θέλει πόλεμο, αλλά θέλει ειρήνη»! Σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Μόρφου Νεόφυτος ταυτίστηκε πλήρως με το ρωσικό αφήγημα για την Ουκρανία, ενώ επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις για τα εμβόλια, τη νέα τάξη πραγμάτων, τους δαίμονες και τις εσχατολογικές προφητείες!