↑ Δε μάσησε τα λόγια του ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος με αφορμή το σεξουαλικό και οικονομικό σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ. Σε συνέντευξή του στον «Φ» αναγνώρισε τα προβλήματα στην Εκκλησία, καυτηρίασε συμπεριφορές και νοοτροπίες, ενώ ανέλαβε ακόμη και ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, έχοντας υπόψη τη διαχρονική στάση του έναντι πρακτικών που οδηγούν στην εκμετάλλευση των πιστών ή δημιουργούν σκηνικό παραγωγής ανύπαρκτων θαυμάτων.

↓ Το διαβάσαμε στα social media και το αναδημοσιεύουμε: Ο Μάριος Πελεκάνος αποτελεί προϊόν της ηθικής και πολιτικής παρακαταθήκης του Νίκου Αναστασιάδη. Του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που τον επέλεξε για Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και που η θητεία του βρίθει από μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές αναφορές. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες, όπου σε παρουσίαση μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης ο κ. Πελεκάνος ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ένιωσε την ανάγκη να παραθέσει αυθαίρετα ποσοστά για τα ανήλικα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία που φοιτούν στα σχολεία μας.

↑ Ρίγη συγκίνησης στην «τελευταία παράσταση» του σπουδαίου και πρωτοπόρου ηθοποιού, σκηνοθέτη και δασκάλου του θεάτρου, Νίκου Χαραλάμπους, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, σύσσωμος ο κόσμος του θεάτρου, συγγενείς, φίλοι και εκτιμητές του έργου του αποχαιρέτησαν τον κορυφαίο θεατράνθρωπο, τον καλλιτέχνη που με το ήθος και την απέραντη δημιουργικότητά του σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για το κυπριακό θέατρο και όχι μόνο. Αιωνία του η μνήμη.

↓ Τέσσερα χρόνια ανέμενε δικαίωση η οικογένεια της άτυχης Μαριλένας Περικλέους, που έχασε τη ζωή της σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα το 2020, όμως η δικαίωση τελικά δεν ήρθε, αφού στον 25χρονο που προκάλεσε τη μοιραία σύγκρουση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης μόνο δύο χρόνων. Απόλυτα δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση της οικογένειας της αδικοχαμένης Μαριλένας.