-Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που δεν θα αναφερθώ στις φωτιές στην Κύπρο. Έγραψα τις απόψεις μου στο φύλλο της Παρασκευή, ελπίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση, έπειτα από μακρά χειμερία νάρκη και απαράδεκτη κωλυσιεργία, βασισμένη στην γνωστή «σιγουριά» του «σιγά μη συμβεί και σε μας», θα λάβει υπόψη την υπηρεσία RescEU, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.
Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σταθεί η Πολιτεία έμπρακτα κοντά σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, σπίτια, και περιουσίες. Έχω την βάσιμη ελπίδα, αν όχι και την βεβαιότητα, ότι η Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα καθώς και οι τοπικοί φορείς θα σταθούν δίπλα, και γενναία κοντά στους πυρόπληκτος.
Να μην γίνει Μάτι η Λεμεσός και όλες οι επαρχίες της που κάηκαν. Σε αυτό, είμαι βέβαιος πως η Πολιτεία και οι πολίτες, θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών και περιουσιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πεσμένη Κύπρος θα ξανασηκωθεί.
-Μίλησα με πολλούς αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Και διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει βοήθεια, μόλις αποδεσμευτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα 7-8 πύρινα μέτωπα που είναι ενεργά αυτή τη στιγμή που γράφω τη Στήλη, μεσημέρι Παρασκευής, μέσα στο αεροπλάνο εν πτήσει προς την Κύπρο!
-Όπως και να έχει, πραγματικά δεν ξέρω ποια κατάρα ρίχνει στο νησί μας τις περισσότερες μεγάλες τραγωδίες της μέσα στο καλοκαίρι. Να που συνέβη και φέτος …
Ιούλιος ’74 το πραξικόπημα και η εισβολή των τούρκων στη Κύπρο.
Ιούλιος, πάλι, του 2011, η φοβερή έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, με 13 νεκρούς και 63 τραυματίες.
Αύγουστος 2005 η συντριβή του κυπριακού Boeing της εταιρείας Helios, στο Γραμματικό της Αττικής, λίγη ώρα πριν την προσγείωσή του στην Αθήνα, έχοντας αναχωρήσει από την Λάρνακα με προορισμό την Πράγα, με 121 επιβάτες και πλήρωμα. Όλοι σκοτώθηκαν. Και η Κύπρος βυθίστηκε πάλι στο θερινό της θρήνο και πένθος.
-Ανάρτηση της Ημέρας για να αλλάξουμε και λίγο το κλίμα, μας έρχεται από τον συνθέτη και τραγουδιστή Στάθη Δρογώση στο X-Twitter, που προσυπογράφω απολύτως:
«Δεν πρόκειται ποτέ να υμνήσω τον ρατσισμό .Το να διώκεις κάποιον μόνο και μόνο για την εθνικότητα του είναι ρατσιστικό.Άλλο θέμα η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και η στήριξη μας στο δίκαιο αίτημά του για ανεξάρτητο κράτος και άλλο ο αντισημιτισμός.Υπαρχουν πολλοί ισραηλινοί που δεν στηρίζουν τις ακρότητες του Νετανιάχου και τις δολοφονίες αμάχων Παλαιστινίων .Και υπάρχουν και Παλαιστίνιοι που δεν στηρίζουν τους δολοφόνους ισλαμιστές της Χαμάς. Με αυτούς είμαι και πάντα θα είμαι.»
-Σκέψη της Ημέρας. «Το βασικό ζητούμενο στην πολιτική δεν αλλάζει. Είναι το αίτημα για καλύτερη ζωή. Αυτό το απλό. Με εξαίρεση κάποιες ειδικές περιστάσεις κατά τις οποίες διακυβεύονται εθνικά ζητήματα ή κυριαρχούν ζητήματα ηθικής τάξεως, το βασικό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους είναι το πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή τους και πώς θα νιώθουν οι ίδιοι μέρος των αλλαγών που συντελούνται.»
-Ευτύχης Βαρδουλάκης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας αλλά και συνιδρυτής της εταιρείας Stratego. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Επικοινωνία στο City University του Λονδίνου.