«Δεν πείθεις!». Το πόρισμα της τριμελούς χαρτοπαιχτικής επιτροπής (Ευγενία Καλαμαρού, Κουλλίτσα Κυριακού, Φώφη Κούταλου) υπήρξε καταπέλτης για την Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον. «Υποτίθεται ντυθήκαμε μοναχές του Αγίου Παϊσίου. Εμείς μια χαρά φορέσαμε τα ράσα. Λίγο eyeliner παραπάνω έβαλε η Κουλλίτσα αλλά κομμάτια να γίνει… Εσύ όμως γιατί ενδύθηκες τα τιρκουάζ, τα λιλιά και την Άρτα με τα Γιάννενα; Έτσι θα πεις τις προφητείες και νομίζεις ότι θα πείσεις;» εξεμάνη η Καλαμαρού. «Εγώ δεν είμαι προφήτις, είμαι Θεά» αμύνθηκε η χήρα. «Λίγη ταπεινότητα Ιουλία!» «Meaning;». Κι εκεί πλέον κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί το «ζωντανό παράδειγμα» Ελλού.
 
«Ιδού η προσωποποίηση της ταπεινότητας!» θριαμβολόγησε η Ευγενία κι έδειξε την Ελλού που καθόταν ζαρωμένη στην μπερζέρα. «Κι αυτό τώρα είναι καλό;». «Δες το καθάριο πρόσωπο αυτής της λαϊκής γυναίκας και παραδειγματίσου Ιουλία». «Μια άθλια ζακέτα που κακώς ράφτηκε εξαρχής βλέπω…». «Μα πώς θα πεισθεί η Εδώ Λεμεσός – Εδώ Λεμεσός με τέτοια έπαρση;». «Θα πεισθεί» απήντησε η χήρα, μια αδιόρατη αμφιβολία όμως τρεμόπαιξε στη φωνή της.
 
Το στοίχημα ήταν μεγάλο, το δε εγχείρημα εξαιρετικά φιλόδοξο. Το καρέ του Αγίου Ανδρέα έλαβε πρόσκληση για να εμφανισθεί στο πάρτι Λεμεσιανής σοσιαλιτέ, λάτρη της σύγχρονης κοσμετολογίας (για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται) και ηγερίας της τρελής Αποκριάς. Η πρόβα τζενεράλε έγινε με κοστούμια… Οι τρεις «μοναχές» εμφανίστηκαν με τα καλογερίστικα, η δε Ιουλία με περιβολή Iris Apfel ως το τάχα μου alter ego του Αγίου. Έλεγε μια από τις καημένες την προφητεία κι έπειτα έβγαινε μπροστά η απαστράπτουσα για να ερμηνεύσει τα μελλούμενα…
 
«Ο πρίγκιπας θα την πει bella και θα είναι σαν να στέφθηκε Μις Υφήλιος η Ιωάννα Μπέλλα». Παλαιά η προφητεία, από την πρώτη προεδρική θητεία κιόλας που η πρώτη κυρία επιδείκνυε μια καταστροφική ροπή προς το αμάνικο. Οι σοσιαλιτέ όμως, με τα φωτεινά μυαλά και τις ακόμη φωτεινότερες ανταύγειες, δεν κάμφθηκαν από το αποτρόπαιο θέαμα και παρέμειναν πιστές στην προφητεία του Αγίου Παϊσίου. Να λοιπόν που έφτασε η μεγάλη ημέρα… Πέρασε η Άντρη Αναστασιάδη τις πύλες του Μπάκιγχαμ με κομψότατο κυπαρισσί φόρεμα Γκρέκορι Μόρφι και εισέπραξε κομπλιμέντο από τον πρίγκιπα Κάρολο. Τέτοια χαρά δεν πήραμε ούτε από την εστεμμένη Ιωάννα Μπέλλα. 
 
«Θα φαίνεται γαλάζιο και θα είναι σαν βαθύ κόκκινο». Με σπαρακτική φωνή εκφώνησε την προφητεία η Ευγενία. «Γιατί πονάει η πολιτική προφητεία» εξήγησαν ολοφυρόμενες οι ελληνόψυχες μοναχές. Όσοι συναγερμικοί δεν υπέστησαν λοβοτομή θα θυμούνται τι έλεγε ο Αναστασιάδης για τον Χριστόφια μετά το πόρισμα Πολυβίου: «Είτε να παραιτηθεί, είτε να επιδιώξει ανανέωση της λαϊκής εντολής». Ποιος τους το παραλάλησε ότι το πόρισμα για τον Συνεργατισμό θα οδηγούσε κόμμα και κυβέρνηση σε επικές κωλοτούμπες. 
 
«Θα θυμίζει Μιμή και θα είναι σαν κακόγουστο ανέκδοτο». Γιατί μόνο Γλαύκος; Οι επόμενοι στόχοι της Exxon Mobil να ονομαστούν Σπύρος και Εζεκίας! Τόσο διασκεδαστική ατάκα είχαμε ν’ ακούσουμε από τότε που η Ελένη Σταύρου είπε ότι κατάπιε τους κίονες του Παρθενώνα. Πάρτι έγινε στις Φιλοπτώχους και τα καρέ της μείζονος περιοχής πρωτευούσης. Ο αστικός μύθος θέλει τη Ζωζώ να μην προλαβαίνει να διαβάζει τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στη Μιμή, σε αντίθεση με τις λαϊκές οργανώσεις που κράτησαν μια πισινή. Πολύ ορθά όπως αποδείχτηκε, καθώς η λαμπρή ιδέα δεν ήταν παρά κακής ποιότητας χιούμορ από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας.
 
«Θα τα λέει κυπριακά και θα είναι σαν να ακούμε κινέζικα». Είναι γνωστή η θεωρία του χάους που εμπεριέχεται στη φράση «αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα». Κατά τον ίδιο τρόπο, το παλιό κινέζικο τσιτάτο «αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν» διέτρεξε τις δεκαετίες για να βρει πολιτικό αποκούμπι στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι όλα τα μπουμπούκια ανθίζουν στην αυλή του Αβέρωφ. Το πιο πρόσφατο –ο Σκαλιώτης δημοτικός σύμβουλος που αποκάλεσε τους Παφίτες τουρκόσπορους- προκάλεσε τρικυμία στα απόνερα της λαϊκής Δεξιάς. 
 
Η Ιουλία ολοκλήρωσε την παρλάτα της μπροστά από ένα φανερά προβληματισμένο ακροατήριο. «Δεν πείθεις» επανέλαβε η Καλαμαρού τη γνωστή θεωρία περί ταπεινότητας και λαϊκότητας. Και διά του λόγου το αληθές, της έδειξε φωτογραφίες από τον Ασπόκρεμμο, την αληθινή Κύπρο που προφανώς η χήρα αγνοεί. «Τι κάνουν όλοι αυτοί;» «Τρώνε λουκουμάδες και περιμένουν να υπερχειλίσει το φράγμα». «Αυτό άραγε εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε στην Κύπρο το θαύμα λειτουργεί ακόμα;» «Α γεια σου». «Εγώ δεν είμαι ποιητής, είμαι στιχάκι της στιγμής…» ψιθύρισε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον κι έβαλε να παίξει το βίντεοκλιπ της Τάμτα με το τραγούδι της Γιουροβίζιον. Τα αγόρια στις ντουζιέρες προκάλεσαν στο καρέ μια ελαφρά ανατριχίλα… «Replay μάνα μου» αναφώνησαν αναστατωμένες οι μοναχές του Αγίου Παϊσίου και σταυροκοπήθηκαν.