Ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών του στη Λεμεσό δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα ληφθούν αποφάσεις μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Αντωνίου, στο Υπουργείο Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο ΥΠΑΝ έκανε λόγο για «πολύ ανησυχητικά και θλιβερά» φαινόμενα, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία επιλαμβάνεται του θέματος. «Από τη στιγμή που η Αστυνομία θα καταλήξει, το Υπουργείο Παιδείας -εφόσον επιβάλλεται βέβαια- θέτει σε διαθεσιμότητα τον/την εκπαιδευτικό που βαρύνεται με κατηγορία έως ότου διεκπεραιωθεί η υπόθεση και έχουμε τα αποτελέσματα», εξήγησε.

Ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την Αστυνομία. «Μόλις έχουμε από την Αστυνομία την κατάληξη», επεσήμανε, «υποβάλλεται το αίτημα στην ΕΕΥ, η οποία θα θέσει σε διαθεσιμότητα εφόσον υπάρχει διερεύνηση της καταγγελίας από την Αστυνομία».

ΚΥΠΕ