Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2022 για το 10o Δημοτικό Σχολείο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου. Λαμβάνοντας μέρος στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2022», απέσπασε το 1ο βραβείο στην ατομική συμμετοχή όπως και το 1ο βραβείο στην ομαδική συμμετοχή.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, τόνισε ότι στον εν λόγω διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα περήφανους τους γονείς των παιδιών για την επιτυχία αυτή.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την διπλή επιτυχία που απέσπασαν οι μαθητές του σχολείου, όλοι τους προέρχονταν από το ίδιο σχολείο», επεσήμανε. « Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την καθοδήγηση στη δασκάλα τους, τη διευθύντρια όπως και την επιθεωρήτρια του σχολείου».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Προσκεκλημένος της διοργανώτριας αρχής ήταν ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Μάριος Στυλιανίδης, ο οποίος και παρέδωσε τα βραβεία στους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πάφου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τα εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ στην Αθήνα με την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί δημόσια όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μαθητές, δασκάλους, γονείς και να προσκαλέσει όσο περισσότερους σε αυτό το υπέροχο ταξίδι φιλαναγνωσίας.