Σχετικά με το θέμα των χρεώσεων για το «Καίτη 2», επικοινώνησε με τον «Φ» ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος ο οποίος ανέφερε, πως όταν προ περίπου ενός μηνός ετέθη το ζήτημα των  ικονομικών διεκδικήσεων από πλευράς του επενδυτή της μαρίνας, επικοινώνησε μαζί του ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος θέτοντας ενώπιον του το ζήτημα των οικονομικών διεκδικήσεων.  

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο κ. Καρούσος, επικοινώνησε ο ίδιος με τον επενδυτή, ο οποίος συμφώνησε να μην απαιτήσει την καταβολή των χρημάτων που αναλογούσαν στην παραμονή του σκάφους στη μαρίνα, μέχρι και το τέλος τρέχοντος μηνός, νοουμένου ότι το άτομο που είχε ήδη αγοράσει το πλοίο, θα το απομάκρυνε από την μαρίνα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε επίσης, πως ο αγοραστής του πλοίου έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν μετακίνησε το πλοίο, επικαλούμενος κυρίως την εκκρεμότητα στην εξεύρεση μηχανημάτων/εξαρτημάτων, τα οποία ήταν απαραίτητα για την απομάκρυνση του καραβιού από τη μαρίνα. Υπενθυμίζεται, πως το συνολικό ποσόν που απαιτούσε ο διαχειριστής της μαρίνας, ανέρχεται, με βάση τις ταρίφες που ισχύουν, σε περίπου €50.000. Οι απαιτήσεις για το  «Καίτη 2» ισχύουν από την 1η Απριλίου 2022, οπόταν την διαχείριση της μαρίνας ανέλαβε ιδιώτης. 

Ο «Φ» είχε ζητήσει φορτικά από τον υφυπουργό (μέσω λειτουργών του υφυπουργείου) να ενημερώσει την εφημερίδα σχετικά με τις απαιτήσεις του επενδυτή τη μαρίνας και γενικά με το τι ίσχυε με τις διεκδικήσεις, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού ο κ. Περδίος απέφυγε να επικοινωνήσει.