Δέκα υπέροχα γλυπτά χελώνας καρέττα- καρέττα έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Λεμεσού η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στα πλαίσια των δράσεων της. Στόχος, οι επισκέπτες και κυρίως οι τουρίστες να μπορούν να ανακαλύψουν το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού μέσω μιας κυκλική διαδρομής, ενώ την ίδια ώρα να μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα επιτευχθεί και  ευαισθητοποίηση όσον αφορά την προστασία του είδους των χελωνών.

Πρόκειται για μια δράση η οποία στηρίζεται ηλεκτρονικά από ψηφιακό εργαλείο όπου ο χάρτης συνδυάζεται με φωτογραφίες 360 μοιρών και πληροφοριακό υλικό. Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία μέσω ηλεκτρονικού κωδικού (QR code) να απολαύσουν και να ανακαλύψουν το κέντρο της Λεμεσού μέσα από την τεχνολογία, την παιχνιδοποίηση, την καλλιτεχνική δημιουργία, λαμβάνοντας συγχρόνως πληροφορίες για το κάθε σημείο αναφορά. Οι δέκα πανέμορφες γλυπτές χελώνες, έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες στην υφή όπως μια πραγματική χελώνα, ενώ έχουν φιλοτεχνηθεί από ντόπιους καλλιτέχνες

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Πρόεδρο της ΕΤΑΛ Τώνης Αντωνίου, ανάφερε πως με το με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό, οι επισκέπτες και κυρίως οι τουρίστες μπορούν να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα όπως επίσης, και την ιστορία και τον πολιτισμό της Λεμεσού μέσα από μια διαδρομή των δέκα χελώνων. «Αυτό είναι ένα υποστηρικτικό έργο, το οποίο θα βοηθήσει όχι μόνο τους πολλούς τουρίστες που έρχονται εδώ και από άλλες πόλεις, αλλά κυρίως και τα κρουαζιερόπλοια ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεάθηκαν θαλασσινές χελώνες στα παράκτια ύδατα της Κύπρου

Από πλευράς της η κ. Δάφνη Τριμικλινιώτου, εκ μέρους των καλλιτεχνών, συνεχάρη την ΕΤΑΛ για την πρωτοβουλία και την ευκαιρία που έδωσε στους ίδιους ούτως ώστε, να συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταστροφή που υπάρχει στο περιβάλλον και κυρίως στις χελώνες. «Εκ μέρους των καλλιτεχνών είναι μια κραυγή αγωνίας, μια έκκληση, εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», ειπε.