Ασφυκτικό πρέσινγκ στους αναποφάσιστους και σε όσους δηλώνουν πώς δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει για το τι θα πράξουν την Κυριακή, στρέφουν τις τελευταίες ώρες την προσοχή τους τα οργανωτικά επιτελεία των υποψηφίων. Μια δεύτερη δεξαμενή στην οποία στήνουν δίκτυα είναι τα άτομα που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, για δικούς τους λόγους, έμειναν στην αποχή.

Τα άτομα αυτά προσεγγίζονται και γίνεται προσπάθεια να πειστούν ούτως ώστε να μετέχουν στην κάλπη, δίνοντας την ψήφο τους. Όλα αυτά γίνονται παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και μέρες από τα επιτελεία όλων των κομμάτων για αύξηση της συσπείρωσης. Με αυτά ως δεδομένα, γίνεται αντιλήπτό ότι το ποσοστό συμμετοχής και η συσπείρωση που θα πετύχουν τα κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα, είναι τα κλειδιά που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα αύριο το βράδυ και θα ξεκαθαρίσουν και το ποιοι δύο υποψήφιοι θα λάβουν τελικά το εισιτήριο για την επόμενη Κυριακή. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και την ώρα που οι κάλπες θα κλείνουν, το κυνήγι των ψήφων θα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αμφίρροπη αναμέτρηση, όπως εν μέρη αποτυπώθηκε και στις δημοσκοπήσεις, αλλά όπως και οι εκτιμήσεις των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο, προδιαγράφουν μία Κυριακή με πολύ τρέξιμο για όλα τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ταυτόχρονα, υποψήφιοι και συνεργάτες τους, στέλνουν τα τελευταία μηνύματα τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και για το αποψινό τελευταίο διακαναλικό ντιμπέιτ. Θα προηγηθεί και η συζήτηση των υποψηφίων Αβέρωφ Νεοφύτου, Γιώργου Κολοκασίδη και Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στη δημοσιογραγική Εστία με πολίτες, στο λεγόμενο «ντιμπέιτ του λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Ο ΔΗΣΥ δίπλα στον Αβέρωφ»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ να μείνει ενωμένος δίπλα από την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνοντας πώς κάποιοι νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να διασπάσουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Το μόνο που πέτυχαν, όπως είπε, είναι να πεισμώσουν τον κόσμο της παράταξης, η οποία απέδειξε ξανά και ξανά ότι είναι η παράταξη για τα δύσκολα. «Όπως τα τελευταία δέκα χρόνια όταν παραλάβαμε καμένη γη και δημιουργήσαμε προοπτική και ελπίδα. Δυσκολίες και προκλήσεις οικονομικές και εθνικές θα αντιμετωπίσουμε και στα χρόνια που έρχονται. Και γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός», σημείωσε. 

Όπως είπε, ο Αβέρωφ είναι ο ικανός ηγέτης που μπορεί να κρατήσει την οικονομία μας δυνατότητα, να εγγυηθεί τη σταθερότητα και να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι δίπλα του, ενωμένος και δυνατός όσο ποτέ».

Μαυρογιάννης: Χρωστούμε ένα μέλλον χωρίς συρματόπλεγμα 

Μήνυμα αγώνα για επίλυση του Κυπριακού έστειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας πώς την Κυριακή ο κυπριακός λαός  αποφασίζει για το μέλλον της Κύπρου και η επιβίωση του κυπριακού λαού απειλείται όλο και περισσότερο από τον εφιάλτη της διχοτόμησης. 

«Η Κύπρος κινδυνεύει από την τουρκική επεκτατική πολιτική, από τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες που δημιουργούν νέα τετελεσμένα, όπως συμβαίνει στην Αμμόχωστο, στην ΑΟΖ και αλλού. 

Κινδυνεύει όμως και από τις κοντόφθαλμες προσεγγίσεις εκείνων που βρέθηκαν στο τιμόνι την τελευταία δεκαετία και έθεσαν πάνω από το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου είτε το πολιτικό τους κεφάλαιο, είτε το εκλογικό τους κέρδος, είτε τον αθέμιτο πλουτισμό με όχημα την εξουσία που τους έδωσε ο λαός», σημείωσε και πρόσθεσε πώς σήμερα βρισκόμαστε σ’ ένα οριακό σημείο. «Είναι η ώρα των αποφάσεων. Είτε θα επιτρέψουμε στα ίδια πρόσωπα, στις ίδιες προσεγγίσεις ν’ αφήσουν το κυπριακό στην ίδια πορεία διολίσθησης προς την οριστική διχοτόμηση, είτε θ’ ανοίξουμε παράθυρο στην ελπίδα», δήλωσε. 

Καταγγέλλει εκφοβισμό το επιτελείο Χριστοδουλίδη

Προσπάθεια εκφοβισμού ψηφοφόρων καταγγέλλει το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη.  Σε επιστολή της η Μαρίνα Χατζημανώλη, Συντονίστρια Πολιτικού Γραφείου του Ανεξάρτητου Υποψηφίου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ενημερώνει τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου ότι «περιέπεσε στην αντίληψή μας ότι τις τελευταίες ημέρες κάποιοι είτε προτρέπουν είτε προσπαθούν να επιβάλουν σε ψηφοφόρους να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιό τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, κατά τη διάρκεια άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος εντός του εκλογικού κέντρου, το οποίο παραβιάζει τη μυστικότητα της ψήφου».

«Παρακαλούμε, συνεχίζει, όπως λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας, ώστε κάθε ψηφοφόρος ελεύθερα να μπορεί να ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν».

Σε μήνυμα του ο Νίκος Χριστοδουλίδης προς το εκλογικό σώμα, δηλώνει   πανέτοιμος, να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας ως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Είμαι πανέτοιμος να εργασθώ για να κτίσουμε ΜΑΖΙ ένα μέλλον με ορίζοντα. Με ελπίδα και πραγματική προοπτική», σημείωσε.