Σε τροχιά εκλογών μπαίνουν ξανά στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Από χθες η χθες η Πινδάρου μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων θέσεων της ηγεσίας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη όσο αφορά τις υποψηφιότητες για τις θέσεις του αναπληρωτή και των τριών αντιπροέδρων του κόμματος. Η γενική εικόνα από την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας είναι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων αντιπροέδρων καθώς και των θέσεων για το Πολιτικό Γραφείο. Συνολικά υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του αναπληρωτή, εφτά για τη θέση αντιπροέδρου και 64 για τις 25 θέσεις Πολιτικού Γραφείου. Ευθύμιος Δίπλαρος, Μιχάλης Σοφοκλέους και Σωτήρης Σαμψών διεκδρικού τη θέση του δεύτερου τη τάξει του κόμματος. Σάβια Ορφανίδου, Φωτεινή Τσιρίδου, Γιώργος Κάρουλας, Μάριος Πελεκάνος, Ξένια Κωνσταντίνου, Ονησίφορος Ιορδάνους και Μιχάλης Μιχαήλ, θα δώσουν τη μάχη για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων. Στις δηλώσεις του, οι υποψήφιοι επικεντρώθηκαν στο όραμα τους για το Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ευθύμιος Δίπλαρος

«Συλλογικά με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα»

«Σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός γι’ ακόμη μια φορά αναδεικνύει τη δημοκρατία σε πράξη. Ενωμένοι προχωρούμε μπροστά, μαζί με την Πρόεδρό μας Αννίτα Δημητρίου και την υπόλοιπη ηγεσία. Συλλογικά με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα θα εργαστούμε σκληρά για την παράταξη, για το τόπο μας. Με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία των πολιτών, με συνέπεια σε λόγια και πράξεις. Καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου έχοντας πλήρη επίγνωση των καθηκόντων που αν τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού με τιμήσουν με την ψήφο τους στις 6 Μαΐου. Καλή επιτυχία σε όλους τους συναγωνιστές, καλή επιτυχία στο Δημοκρατικό Συναγερμό, στη μεγάλη μας οικογένεια.

Σωτήρης Σαμψών

«Εγγύηση στις αρχές και αξίες μας»

Με τη βοήθεια του Θεού και με απόλυτη προσήλωση προς τις ιδρυτικές αρχές, αξίες και ιδανικά του Δημοκρατικού Συναγερμού και της παράταξης και με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία του κόμματος αλλά και στην ιστορία του ονόματος το οποίο φέρω, υποβάλλω σήμερα και διεκδικώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο συναγερμικός είναι περήφανος και αυτή την περηφάνεια οφείλουμε και πρέπει να την επαναφέρουμε στην παράταξη και στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η υποψηφιότητα μου εγγυάται ότι οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά του κόμματος όπως αυτά καθορίζονται στο καταστατικό και στην ιδρυτική πράξη, στη διακήρυξη αρχών του 1976 πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον και στο 2023, θα σημαίνει ότι η παράταξη μπορεί αναβαπτιζόμενη μέσα από τις αρχές της να μεγαλουργήσει και πάλι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΣΥ: Τρεις για αναπληρωτές, επτά για αντιπροεδρία

Μιχάλης Σοφοκλέους

«Αισθάνομαι στρατιώτης του ΔΗΣΥ»

Ανήκω σε μια γενιά που έχει το προνόμιο να έχει ζήσει τα ορόσημα του παρελθόντος μας. Και που ταυτόχρονα, μπορεί να συνδέσει το σήμερα με το αύριο. Είχα το μεγάλο προνόμιο να συνεργαστώ με όλους τους μεγάλους ηγέτες της παράταξής

μας. Με τον Γλαύκο Κληρίδη, τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Ιωάννη Κασουλίδη, τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Είμαι ευγνώμων και τους τιμώ όλους. Υπηρέτησα σε πολύ κρίσιμους ρόλους, έδωσα όλες τις σπουδαίες πολιτικές μας μάχες και

υπερασπίστηκα την παράταξη ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Πάντα στην πρώτη γραμμή, από μαθητής, φοιτητής, μέχρι και σήμερα. Γιατί πάνω απ’ όλα,

αισθάνομαι στρατιώτης αυτής της παράταξης. Ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό, πάνω από το παραταξιακό συμφέρον. Το ίδιο θέλω να συνεχίσω να πράττω και από τη θέση του αναπληρωτή.

Η μεγάλη μάχη για τις θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη που θα δοθεί για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Οι υποψήφιοι στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στην πείρα τους και απηύθυναν έκκληση ενότητας για την παράταξη

Σάβια Ορφανίδου 

«Η ενότητα γίνεται πράξη»

«Σήμερα είναι μια ακόμη όμορφη μέρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Έχω υποβάλλει την υποψηφιότητά μου για μια εκ των τριών θέσεων των Αντιπροέδρων με πολύ μεγάλη περηφάνια. Θεωρώ ότι η ενότητα της παράταξης γίνεται πράξη και συνεχίζουμε δυναμικά για την παράταξη που θέλουμε και για την Κύπρο μας που τόσο αγαπούμε». 

Φωτεινή Τσιρίδου

«Ο ΔΗΣΥ ξανά πρωταγωνιστής»

«Με ταπεινότητα, σεβασμό προς την ιστορία μας και πάθος για σκληρή δουλειά, είμαι έτοιμη να εργαστώ για να φέρουμε τον Συναγερμό εκεί που του αξίζει: πρωταγωνιστή. 

Η ηγεσία που θα πλαισιώσει τη νέα πρόεδρο θα εμπλουτίσει και θα διευρύνει το κόμμα μας, απευθυνόμενη τόσο στους ανθρώπους που περιμένουν περισσότερα από εμάς, όσο και στη νέα γενιά που ασφυκτιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήνυμα ενότητας και ισχυροποίησης ΔΗΣΥ από Αννίτα Δημητρίου

Γιώργος Κάρουλας

«Με γνώση και εμπειρία»

«Διεκδικώ αυτό το βήμα προσφοράς με γνώση και εμπειρία και πρωτίστως με όραμα για να ενδυναμώνουμε μαζί το πολιτικό αποτύπωμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, του ισχυρού και πρωταγωνιστή Δημοκρατικού Συναγερμού στην κοινωνία της Κύπρου. Είμαι σίγουρος ότι μαζί, ναι, μπορούμε ενωμένοι να πάρουμε την Κύπρο ακόμα πιο μπροστά».

Ξένια Κωνσταντίνου

«Για ισχυρό και περήφανο ΔΗΣΥ»

«Με εφόδια μου την πολιτική μου πορεία και εμπειρία απ’ όλες τις τάξεις και σώματα του ΔΗΣΥ, κυρίως με εφόδιό μου την αγάπη για την παράταξη και τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέτω στην κρίση των μελών την υποψηφιότητά μου για μία από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων. Προσδοκώ να συμβάλλω ουσιαστικά με την πολιτική μου κατάρτιση και επάρκεια σ’ ένα ισχυρό, κυρίαρχο και περήφανο ΔΗΣΥ».

Μάριος Πελεκάνος

«Δυνατός ΔΗΣΥ, δυνατή Κύπρος»

«Ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες της παράταξης μας σχεδιάζουμε την επομένη μέρα στον ΔΗΣΥ.  Δυνατός ΔΗΣΥ σημαίνει δυνατή Κύπρος. Δεν θα μπορούσα να απέχω από αυτήν την προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων. Καταθέτω την υποψηφιότητα μου ως μια δοκιμασμένη λύση με εχέγγυο την εξειδίκευση μου σε θέματα οικονομίας αλλά και τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει από την εμπλοκή μου με τα κοινά.»

Ονησίφορος Ιορδάνους

«Δύναμη ενότητας και αξιοπιστίας»

Η πάνω από 30 χρόνια κομματική μου προσφορά, είτε στη νεολαία είτε στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος είτε ως Εκλεγμένο Μέλος του 20αμελους Πολιτικού Γραφείου αλλά και η πάνω από 26 χρόνια ακαδημαϊκή μου καριέρας, η εργασιακή μου πείρα αλλά και η κοινωνική μου εμπλοκή στα διάφορα δρώμενα, μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι δύναμη ενότητας, αξιοπιστίας και γνώσης. 

Μιχάλη Μιχαήλ 

«Έχω το χρόνο και τη θέληση»

«Οι εμπειρίες, οι γνώσεις τόσων χρόνων δεν μπορούν να πάνε χαμένες. Έχω τον χρόνο, έχω τη θέληση και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και την παράταξη και τη νέα μας πρόεδρο αλλά και τον τόπο γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα έχουν κατά νου την προσπάθεια η οποία γίνεται για ανασυγκρότηση, ανανέωση και να επαναφέρουμε ξανά τον ΔΗΣΥ εις τα σημαντικά επίπεδα στα οποία χρειάζεται ο τόπος»