Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ακόμα μια φορά εκφράζει την δυσαρέσκεια του, πρώτα γιατί κόβονται δεκάδες δέντρα καθημερινά στον βωμό της ανάπτυξης και κατά δεύτερο για την ευκολία που παραχωρούνται άδειες κοπής δέντρων από το Τμήμα Δασών.
 
Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη «τον τόπο του εγκλήματος» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από καταγγελίες εργαζομένων της περιοχής. Αυτή την φορά το έγκλημα διαπράχθηκε στην βιομηχανική περιοχή Δαλίου, όπου διαπιστώθηκε πως κάποιοι, αντιλαμβάνονται την προσφορά των δέντρων και θάμνων, σαν «ξιμαρισιά».

«Τουλάχιστον 30 ελαιόδεντρα και ευκάλυπτοι έχουν κοπεί, με τις ευλογίες -και αυτή την φορά- του Τμήματος Δασών, στο όνομα της ανάπτυξης» σημειώνουν οι Οικολόγοι.
 

«Αναμένεται πως οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για την περιοχή, δεδομένου πως ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου που ενδημούσε στην βιομηχανική περιοχή Δαλίου, δεν θα υπάρχει πια» σημειώνει η ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται, θα επηρεαστεί αρνητικά το μικροκλίμα της περιοχής, εφόσον όλα αυτά τα δέντρα κόπηκαν και την θέση τους θα πάρουν τόνοι από μπετόν, άσφαλτο και μέταλλο. Επιπλέον, αναμένεται να παρατηρηθούν αρνητικές επιπτώσεις και στην κοίτη του ποταμού Γιαλιά που γειτνιάζει με την προγραμματισμένη ανάπτυξη, δεδομένων του γεγονότος πως θα χρειαστούν χωματουργικές εργασίες για τις ανάγκες του έργου.
 
«Για ακόμα μία φορά λοιπόν, στο ίδιο έργο θεατές, από την μια οι επιχειρηματίες με τις προτεινόμενες καταστροφικές αναπτύξεις και από την άλλη το Τμήμα Δασών να τους παραχωρεί τις ευλογίες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινήματος.

Πηγή: philenews