Νέα τοποθέτηση έκανε σήμερα ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και αφορά την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για τεράστιες απάτες.
 
Ο κ. Χάσικος, σε νέα ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως «την επόμενη της έκδοσης του διαβατηρίου η Τράπεζα Κύπρου ανακάλυψε ότι τα χρήματα ήσαν “βρώμικα”».
 
 
Μέχρι πριν ήταν νόμιμα, πρόσθεσε. «Τι να υποθέσει κάποιος; Παραιτήθηκα 5/ 2017. Η τότε έκθεση ΜΟΚΑΣ ΔΕΝ δικαιολογούσε ΑΦΑΙΡΕΣΗ υπηκοότητας».
 
Τέλος, διαμήνυσε πως θα το έκανε, όπως το έκανε ξανά για άλλο πρόσωπο.
 
 
Σε σημερινό του δημοσίευμα, ο «Φ» ανέφερε πως ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα οικονομικά δεδομένα του συγκεκριμένου κυρίου υπήρχαν από πριν εγκριθεί η αίτηση του για πολιτογράφηση, ωστόσο, ενδεχομένως να μην ήταν αρκετά με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν τότε για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.
 
Άρα το σχόλιο του τέως υπουργού Σωκράτη Χάσικου ότι η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων, ισχύει.
 
 
Οι μεγάλες ενδείξεις ωστόσο, φαίνεται να εντοπίστηκαν μόλις μερικά 24ωρα μετά που εγκρίθηκε η αίτηση πολιτογράφησης και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου (η αίτηση εγκρίθηκε από το Υπουργικό στις 22/9) όταν καταγράφηκαν κάποιες περίεργες συναλλαγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Τράπεζα Κύπρου να προχωρήσει σε κλείσιμο λογαριασμών L. Taek Jho και να αποστείλει σχετική ενημέρωση στη ΜΟΚΑΣ στις 10 Οκτωβρίου. Ένας επιπρόσθετος λογαριασμός που διατηρούσε το συγκεκριμένο άτομο, τερματίστηκε μερικούς μήνες αργότερα όταν και εντοπίστηκε.
 
Πηγή: philenews