Το νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τον δήμαρχο κ. Γιώτη Παπαχριστοφή, ο οποίος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Να καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον φίλο τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που έχουμε με τους θαλάμους, έχει έρθει εδώ και συζητήσαμε το θέμα και θέλω να πιστεύω ότι έχει κατανοήσει, έχει μιλήσει και με τον Υπουργό και θεωρώ το ερχόμενο Σάββατο που θα είναι εδώ ο Υπουργός Υγείας τότε θα μας δώσει ποια ημερομηνία θα ανοίξουν οι θάλαμοι».

 

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

 

«Σήμερα εδώ στην Πόλη Χρυσοχούς δεν ήρθα ούτε ως Πρόεδρος κόμματος ούτε ως υποψήφιος. Ήρθα ως ένας πρώην δημότης, ένας άνθρωπος που αναγιώθηκε στην περιοχή και που γνωρίζω πολύ καλά ότι υπήρχε νοσοκομείο με θαλάμους σε πλήρη λειτουργία από τον καιρό της αγγλοκρατίας. Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ έφεραν το ΓΕΣΥ, μια ευλογία για τον τόπο, η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση και είναι άδικο να φέρνουμε το ΓΕΣΥ να επωφελούνται όλοι για καλύτερες υπηρεσίες υγείας και στο τέλος οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, που είχαν αυτές τις υπηρεσίες από τον καιρό της αγγλοκρατίας, σήμερα οι θάλαμοι να είναι κλειστοί.

Το αίτημα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Αν δεν ήταν δικαιολογημένο, τις πλείστες φορές λέω όχι αγαπητέ μου δήμαρχε, αλλά το αίτημα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Είχαμε επικοινωνία όπως είπες με τον Υπουργό, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση όχι θα προσπαθήσει, θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και Γενάρη του 2023 θα ξανά λειτουργήσουν οι θάλαμοι στο νοσοκομείο της Πόλης».