Έτοιμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να βγουν στους δρόμους είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Πόλη Χρυσοχούς, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ, Άγγελος Ονησιφόρου, στο περιθώριο της κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου στην περιοχή.

Όπως είπε, οι επιχειρηματίες δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, οι αιτήσεις που έχουν κάνει για εξασφάλιση εργαζομένων από Τρίτες χώρες εδώ και 3 με 4 μήνες εκκρεμούν, οι αιτητές ασύλου που εργάζονται στα κέντρα τους δεν γνωρίζουν αν πλέον τους επιτρέπεται να δουλεύουν. Οι επιχερηματίες του διαμερίσματος, τόνισε επίσης ο Άγγελος Ονησιφόρου, ζητούν όπως το ποσοστό 50% για εργοδότηση αλλοδαπών από Τρίτες χώρες αυξηθεί, διότι ούτε Κύπριοι ούτε κοινοτικοί ενδιαφέρονται σήμερα για εργασία στα κέντρα αναψυχής.

Η Πόλη Χρυσοχούς, τόνισε, είναι μια ιδιαίτερη απομακρυσμένη περιοχή και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό καθεστώς, αλλιώς πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ο κ. Ονησιφόρου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Υπουργείο Εργασίας και μετέφερε τα προβλήματα, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας στην οποία θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς.