Δεν ήθελε και πολύ για να πάρει φωτιά το προεκλογικό σκηνικό σε μία περίοδο που τα κόμματα αναζητούν αφορμή για να ανεβάσουν τους τόνους, ήρθε και η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στη συνέντευξή του στον Πολίτη για τον Χριστοδουλίδη και τον Μακάριο και έβαλε για τα καλά μπουρλότο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ να μιλούν για μακαριακές μεθόδους και το ΑΚΕΛ να απαντά για την ΕΟΚΑ Β΄ που ήταν απέναντι από τον Μακάριο. Την ίδια ώρα στην Εζεκία Παπαϊωάννου δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και τους χαρακτηρισμούς περί πράκτορες των Εγγλέζων. Ο Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε ως χυδαία την αναφορά του Αρχιεπισκόπου σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο ΡΙΚ δηλώνοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε για ακόμα μία φορά να υποβιβάσει την πολιτική και τον πολιτικό λόγο. Σημείωσε παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να είναι μέρος του κατήφορου που κάποιοι οδηγούν την πολιτική ζωή του τόπου. Στην αναφορά του Αρχιεπισκόπου ότι το ΑΚΕΛ θα δέσει χειροπόδαρα τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και δεν θα τον αφήσει να κυβερνήσει, απάντησε ότι ο κύριος Μαυρογιάννης είναι ανεξάρτητος υποψήφιος με δικό του επιτελείο και δικές του προτάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΣΥ: Ο Μακάριος ήταν ηγέτης του ’60 και του ’70

Στον χορό μπήκε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, με τα πυρά του να στρέφονται προς την Πινδάρου και τον Αβέρωφ Νεοφύτου. «Ο πρόεδρος του Συναγερμού επιτέθηκε στον αείμνηστο Πρόεδρο Μακάριο, αναφερόμενος σε «μακαριακές μεθόδους, νοοτροπίες και πρακτικές». Με άλλα λόγια, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επαναφέρει τον μύθο της ΕΟΚΑ Β΄ ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μακάριος ήταν δικτάτορας και για αυτό διέπραξαν το πραξικόπημα.

Επιπρόσθετα, ο Αβέρωφ Ν. συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και ο Συναγερμός βρίσκονται «απέναντι» σε αυτά που ονόμασε «μακαριακές πρακτικές». Απέναντι από τον Μακάριο όμως, ήταν η προδοτική ΕΟΚΑ Β΄, όπως καλά θα θυμούνται στην Πινδάρου… Αφού θέλουν λοιπόν να ανοίξουν ιστορική συζήτηση, ας παραδεχθούν επιτέλους σε ποια πλευρά της Ιστορίας ήταν και είναι», ανέφερε. Η Πινδάρου σήκωσε το γάντι και απάντησε λέγοντας ότι ο Μακάριος ήταν ο ηγέτης του ‘60 και του ‘70. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε πως σήμερα η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερη συλλογικότητα και σύγχρονες προτάσεις για να πάει η πατρίδα μας μπροστά. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκονται ξεκάθαρα στην πλευρά της επόμενης μέρας και όχι της προηγούμενης», δήλωσε.