Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του 53χρονου καρδιολόγου από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, με δύο από τους ασθενείς του να έχουν αποβιώσει με κορωνοϊό. Η δίκη παραπέμφθηκε σε βάθος χρόνου, αφού θα ξεκινήσει τελικά σε έξι μήνες και όχι εντός Απριλίου, όπως είχε προγραμματιστεί. 

Τη Δευτέρα είχε οριστεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ωστόσο αναβλήθηκε και θα ξεκινήσει, όπως αποφασίστηκε, στις 3 Οκτωβρίου. Στον 53χρονο έχουν απαγγελθεί δώδεκα κατηγορίες, μεταξύ άλλων για συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις. Επιπρόσθετα, αντιμετωπίζει κατηγορία για ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ο γιατρός απάντησε ότι δεν παραδέχεται ενοχή. Μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  Συγκεκριμένα, έχει παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, τοποθετήθηκε στον κατάλογο stop list και έχει υπογράψει χρηματική εγγύηση €50.000, με αξιόχρεο εγγυητή.  

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου του 2021, έπειτα από καταγγελία του πατέρα 41χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο γιος του είχε εκμυστηρευτεί στους γιατρούς στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, λίγο πριν διασωληνωθεί, πως ήταν ανεμβολίαστος και πως ο συγκεκριμένος γιατρός του χορήγησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο 41χρονος, έπειτα από μακρά νοσηλεία απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως και 43χρονος, ασθενής του ίδιου γιατρού.

Σημειώνεται ότι έπειτα από ενέργειες του ΟΑΥ, ο 53χρονος που ήταν Προσωπικός Ιατρός, τέθηκε εκτός ΓεΣΥ.