Δύο υποθέσεις πορνείας απασχολούν τις τελευταίες ημέρες σε Λευκωσία και Λεμεσό, με την Αστυνομία να έχει πληροφορίες και για άλλες περιπτώσεις τις οποίες μελετά. 

Στη Λεμεσό εντοπίστηκαν δύο γυναίκες από τη Νιγηρία σε διαμέρισμα με τη Αστυνομία να διερευνά υπόθεση αποζείν από κέρδη πορνείας, ενώ στη Λευκωσία συνελήφθηκαν ένας 71χρονος και μια 46χρονη, επίσης για υπόθεση αποζείν από κέρδη πορνείας, μαστροπεία κ.ά. Όπως διαπιστώθηκε στην πρώτη περίπτωση, οι δύο γυναίκες είχαν αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο και διαφήμιζαν τις υπηρεσίες που πρόσφεραν. 

Στην περίπτωση της Λευκωσίας, η σχετική πληροφορία προήλθε από καταστηματάρχες της παλαιάς Λευκωσίας, που είχε περιέλθει σε γνώση τους το γεγονός και το κατάγγειλαν στην Αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση φερόταν εμπλεκόμενος και πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας. Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Λευκωσίας έστησαν καρτέρι στην περιοχή και παρακολουθούσαν για μέρες συγκεκριμένο διαμέρισμα. Προχθές, επενέβησαν την ώρα που φερόμενος πελάτης εξερχόταν από το διαμέρισμα.

Εντός του χώρου βρίσκονταν τρεις γυναίκες από ασιατική χώρα οι οποίες παραλήφθηκαν από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων και οδηγήθηκαν στο καταφύγιο γυναικών. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν και συνεντεύξεις μαζί τους, διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για θύματα εμπορίας. Ο 71χρονος Ελληνοκύπριος και η 46χρονη ασιατικής καταγωγής οδηγήθηκαν αυθημερόν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για πέντε μέρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο υπό αναφορά κτήριο, εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες από τις οποίες θα ληφθούν καταθέσεις καθώς και ένα πρόσωπο που έχει ήδη δώσει κατάθεση στην Αστυνομία για την παρουσία του εκεί. Σχετικές έρευνες διεξάγει το ΤΑΕ Λευκωσίας. Ο 71χρονος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και αναμένεται ότι θα του ληφθεί κατάθεση για τις συνθήκες παρουσίας του στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας. 

Οι Αρχές παρακολουθούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύονται σωρεία αγγελιών για προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών έναντι αμοιβής, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να παρέμβουν, γιατί διαπιστώνουν ότι είναι ένα πρόσωπο μόνο πίσω από την αγγελία και είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση αφού δεν υπάρχει κύκλωμα πίσω.