Στις ευθύνες της Κυβέρνησης σε σχέση με τον Συνεργατισμό, αναφέρεται ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Μάριου Ηλιάδη, με αφορμή τη έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις διαδικασίες πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.

 

Κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», διαφθορά, αδιαφανείς διαδικασίες και αδικαιολόγητης επιβάρυνσης των δημόσιων ταμείων με εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ θυσίασε τον Συνεργατισμό για να ευνοήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα είχε στο λαό και την οικονομία μας.

Αναφέρει τέλος ότι μοναδική ελπίδα για όλους, είναι ο τερματισμός μέσα από την κάλπη των επερχόμενων προεδρικών εκλογών της παρούσας αμαρτωλής διακυβέρνησης και η ανάληψη των ινίων της χώρας από ένα αδιάφθορο και με όραμα Πρόεδρο, ο οποίος να προάγει την ενότητα του λαού και θα μπορέσει σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσει μία κυβέρνηση συλλογικής ευθύνης, θα ξαναβάλει τη χώρα στον δρόμο της χρηστής διοίκησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.