Για ιδιαίτερα μειωμένο χρόνο το δεύτερο τετράμηνο, κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία αναφέρει ότι σε αυτό αντιστοιχούν μόνο 56 εργάσιμες μέρες, μέσα στις οποίες οι μαθητές θα έχουν και 25 διαγωνίσματα. Όπως αναφέρουν οι μαθητές, πρόκειται για περίοδο μαθημάτων κατά πολύ πιο μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του πρώτου τετραμήνου. Η ΠΣΕΜ κάνει λόγο για ανησυχίες που είχε διατυπώσει και οι οποίες επιβεβαιώνονται.

«Με την αυταρχική και παράλογη επιβολή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνου, χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας, ο οποίος μπορούσε να αξιοποιηθεί για κάλυψη της ύλης. Έτσι καλούμαστε σε 56 μέρες να καλύψουμε τον τεράστιο όγκο της ύλης που αναλογεί για το δεύτερο τετράμηνο. Παράλληλα, την ίδια στιγμή, με βάση την προηγούμενη εμπειρία, θα καλεστούμε ως μαθητές να παρακαθήσουμε μέχρι και σε 25 διαγωνίσματα κατά το δεύτερο τετράμηνο μόλις 56 ημερών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΣΕΜ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επιπρόσθετα, το μαθητικό κίνημα σημειώνει ότι με το τέλος των εξετάσεων πρώτου τετράμηνου, τα προβλήματα που επέφερε ο θεσμός, είναι πιο ορατά από ποτέ. 

Υπό το πρίσμα των πιο πάνω, η ΠΣΕΜ καλεί το υπουργείο Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα σε αναδιαμόρφωση της ύλης, «για να μπορούν και οι μαθητές και οι καθηγητές, να προσαρμόσουν ανάλογα τον ελάχιστο χρόνο του δευτέρου τετράμηνου για την κάλυψη της εξεταστέας ύλης».