Έκτισαν Κέντρο Υγείας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στην Αθηένου, με στόχο να λειτουργήσει ως περιφερειακό ιατρικό κέντρο και εδώ και πολλούς μήνες, μόνο ένας παθολόγος βρίσκεται σε αυτό, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν υποσχέσεις για στελέχωσή του.  

Όπως ανέφερε στον «Φ», ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, το Κέντρο Υγείας ολοκληρώθηκε πλήρως εδώ και έξι μήνες. «Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να στελεχωθεί κατάλληλα με γιατρούς και να γίνει ένα περιφερειακό Κέντρο Υγείας. Μέχρι σήμερα μας έστειλαν μόνο μία γιατρό, η οποία είναι παθολόγος και εξετάζει τρεις φορές την εβδομάδα». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηένου, η κοινότητα ζήτησε να λειτουργήσει ως περιφερειακό ιατρικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι διπλανές κοινότητες. «Έχουμε ζητήσει ακόμη όπως υπάρχει μόνιμος σταθμός ασθενοφόρου, γιατί λόγω της ακριτικότητας της περιοχής και λόγω του ότι βρισκόμαστε μακριά από αστικά κέντρα, κινδυνεύουν ζωές από την μη ύπαρξη ασθενοφόρου. Επίσης έχουμε ζητήσει να υπάρχει εφημερεύων γιατρός το Σαββατοκυρίακο, επειδή λόγω του ΓεΣΥ δεν υπάρχει καθόλου εξυπηρέτηση από γιατρούς τα Σαββατοκυρίακα και ο κόσμος μας κινδυνεύει. Πολλοί που ασθενούν το Σαββατοκυρίακο κινδυνεύουν μέχρι να πάνε στις Πρώτες Βοήθειες σε αστικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Καρεκλάς.

Όπως λέει, ένα γεμάτο ιατρεία Κέντρο Υγείας παραμένει άδειο και οι μόνες ενέργειες που έγιναν, είναι να στελεχωθεί το οδοντιατρείο. «Εδώ και δύο χρόνια, μας υπόσχονταν ότι θα επανδρωθεί το ιατρικό Κέντρο. Ήρθε εδώ και ο υπουργός και ο τέως εκτελεστικός διευθυντής και άλλοι της ηγεσίας του ΟΚΥπΥ και συνέχεια μας έλεγαν ότι θα στελεχωθεί και πρόσφατα επανέλαβαν αυτές τις υποσχέσεις, αλλά είμαστε συνεχώς στο περίμενε. Έχει τόσο καιρό και είναι ένα κτήριο εκεί χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και οι κάτοικοι της Αθηένου, νιώθουν πολύ άσχημα με αυτό το θέμα». 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο στο Κέντρο Υγείας μετέβη και ο υπουργός Υγείας μαζί με αξιωματούχους του ΟΚΥπΥ και ανέφεραν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του οργανισμού, ότι «άμεσα θα προωθηθούν οι διαδικασίες για σύντομη λειτουργία του Κέντρου ως Περιφερειακού Πολυδύναμου Κέντρου, στο οποίο θα υπάρχουν διάφορες ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, ψυχολόγου, οδοντιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, δερματολόγου κ.λπ.». Ακολούθησε ακόμη μία επίσκεψη αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ, στις 4 Δεκεμβρίου του 2021, όπου με δημόσιες τοποθετήσεις τους είχαν αναφέρει πως «πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις τελικές τους αποφάσεις για το Κέντρο Υγείας, καθώς και για τη δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου».

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε ότι η στελέχωση του Κέντρου Υγείας είναι ευθύνη του ΟΚΥπΥ. «Το θέμα είναι εις γνώση μου, είμαι ενήμερος και θα το δω όσο το δυνατόν πιο σύντομα», σημείωσε. Από πλευράς του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, «το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη».