Την αντίδραση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία έκανε λόγο για βελτιωμένα αποτελέσματα και ελαφρώς υψηλότερες επιδόσεις μαθητών στις εξετάσεις πρώτου τετραμήνου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τόσο της ΠΣΕΜ, όσο και άλλων φορέων που υποστηρίζουν το αντίθετο. Ότι δηλαδή, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ, κάνει λόγο για προσπάθεια του Υπουργείου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ενώ παράλληλα διερωτάται, «αφού όλα είναι τόσο καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί δεν μας κοινοποιούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων;». Παράλληλα, η ΠΣΕΜ ερωτά «πώς γίνεται να θεωρούν συγκρίσιμα τα αποτελέσματα της Γ’ τάξης Λυκείου των τελικών εξετάσεων με τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων ανά τετράμηνο που θεωρητικά αποτελούν εξετάσεις για ανατροφοδότηση και όχι εξετάσεις κατάταξης και ήταν με μισή ύλη», επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας «ωραιοποιεί την τραγική κατάσταση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΠΑΝ: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα τετραμήνου

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΠΣΕΜ και ανάρτηση του προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπου Διονυσίου, ο οποίος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, έγραψε ότι «όταν θέλουμε να διαβάσουμε παραμύθια, τα αγοράζουμε από το βιβλιοπωλείο». Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι «προκαλούμε ακόμα μία φορά τον υπουργό Παιδείας να δώσει οδηγίες σε όλους τους διευθυντές για να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων του σχολείου τους. Ξεχωριστά για την κάθε σειρά εξετάσεων». «Παιχνίδια με τους αριθμούς όχι εις βάρος των παιδιών μας. Περισσότερες απαντήσεις στην πορεία διαμαρτυρίας τον Απρίλιο, με τη συμμετοχή χιλιάδων γονιών και παιδιών που έχουν βαρεθεί τέτοιες συμπεριφορές», έγραψε ο κ. Διονυσίου.  

Εξάλλου, η Συνομοσπονδία Γονέων ανακοίνωσε ότι η έρευνά της -με επιστημονικό συνεργάτη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο- για τις εξετάσεις πρώτου τετραμήνου, έχει ήδη αρχίσει. Οι γονείς μπορούν να απαντούν στο σχετικό ερωτηματολόγιο μέχρι τις 31 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/mzhmEVDQi49GtK398.