Υπό διήμερη κράτηση τέθηκαν τρία πρόσωπα με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για διερευνώμενη υπόθεση λαθροθηρίας δύο αγρινών. Η Αστυνομία με οδηγίες του Αρχηγού της, προτίμησε αντί εξώδικου συμβιβασμού να παρουσιάσει τους τρεις υπόπτους στο Δικαστήριο ώστε μετά το πέρας των ερευνών η υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Η σοβαρή υπόθεση, ήρθε στο φως προχθές νωρίς το πρωί, όταν μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν υπόψη τους εντόπισαν στην τοποθεσία «Ίππος» της κοινότητας Κάμπου, εντόσθια ζώου. Άμεσα έγινε κινητοποίηση σε μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας των επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου, καθώς και της Αστυνομίας, για προσπάθεια εντοπισμού και ανακοπής συγκεκριμένου οχήματος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο κελί τα τρία πρόσωπα για τη λαθροθηρία αγρινών

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, γύρω στις 09:30 το υπό αναζήτηση όχημα εντοπίστηκε και άμεσα έγιναν ενέργειες για ανακοπή και έλεγχό του. Αρχικά ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα που του έγινε από θηροφύλακα, ενώ δεύτερο όχημα προσπάθησε να εμποδίσει τα μέλη της Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το ύποπτο όχημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα προσπάθεια και ανακοπή του πρώτου οχήματος είκοσι λεπτά περίπου αργότερα. 

Από τον έλεγχο που έγινε στο όχημα διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 51χρονος, με συνεπιβάτες 24χρονο και 21χρονο. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντός του οχήματος ανευρέθηκαν ένα αποσυναρμολογημένο κυνηγετικό όπλο και 13 πλήρη φυσίγγια. Επίσης, στην κατοχή του 24χρονου ανευρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λεπίδα μήκους 11 εκατοστών. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοπή του οχήματος πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όλης της διαδρομής που ακολούθησε το ύποπτο όχημα, από πεζά περίπολα της Υπηρεσίας Θήρας. Κατά τον πιο πάνω έλεγχο της περιοχής, σε μικρή χαράδρα, εντοπίστηκαν δύο μαύρα νάιλον σακούλια τα οποία περιείχαν από ένα νεκρό αγρινό το κάθε ένα. Εκδόθηκαν ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης για τα πρόσωπα που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα που παρεμπόδισε αυτό της Υπηρεσίας Θήρας.