Σε 10 μέρες η Αστυνομία κατάφερε να εισπράξει €330.000, εκτελώντας 2.107 εντάλματα προστίμου. Κι’ αυτό μετά την εντατικοποίηση των προσπαθειών από τα τοπικά αρμόδια αστυνομικά τμήματα, ύστερα και από σύσκεψη που προηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία προχώρησε στον διορισμό ανώτερου αξιωματικού, του Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο για την εκτέλεση των ενταλμάτων. Αμέσως στάληκαν επιστολές στους επαρχιακούς ουλαμούς είσπραξης ενταλμάτων, όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους και όπως δήλωσε ο ίδιος, ζητήθηκε όπως εντοπιστούν όσοι οφείλουν μεγάλα ποσά και κυρίως αυτοί που καταφέρνουν να ξεφεύγουν. Οι €330.000 εισπράχτηκαν κατά τη χρονική περίοδο 25/10/2021 – 4/11/2021, ενώ οι ενέργειες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν αφού έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα πρόστιμά τους, εντούτοις εκφεύγουν και δεν πληρώνουν. Επίσης υπάρχει και η διαδικασία καταβολής των οφειλών με δόσεις, ώστε να διευκολύνονται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν όλο το ποσό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμα: Ενημερωθείτε online για τις οφειλές σας

Στο μεταξύ, σε ένα μέτρο για να διαπιστώνει ο πολίτης κατά πόσον έχει οφειλές προς το κράτος προχώρησε η Αστυνομία. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών για ενημέρωσή τους, για τυχόν εκκρεμότητες ή οφειλές τους προς το κράτος, έχει ήδη προχωρήσει, σε συνεργασία με την JCCsmart, ώστε οποιοσδήποτε ο οποίος επισκέπτεται τη σελίδα της JCC, να μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσει, κατά πόσον έχει οποιεσδήποτε εκκρεμείς οικονομικές οφειλές.

Η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο πολίτης έχει ως ακολούθως: Αφού εισέλθει στην αρχική σελίδα της JCCsmart, εκεί εμφανίζεται η κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (CYPRUS POLICE) και ακολούθως, η υποκατηγορία «Ενημέρωση πολίτη για τυχόν εκκρεμούντα εντάλματα προστίμου». Όταν ο πολίτης ιδιοκτήτης/υπεύθυνος εταιρείας το επιλέξει, εφόσον καταχωρήσει την ημερομηνία γέννησής του ή τον αριθμό εγγραφής εταιρείας, μπορεί να ενημερωθεί για τυχόν εκκρεμούντα εντάλματα. Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές, ο οφειλέτης ενημερώνεται ότι θα πρέπει να μεταβεί στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, όπου θα αποταθεί για λεπτομέρειες ή και διευκρινίσεις για να διευθετήσει την εξόφλησή τους.