Σε συγκεκριμένη κατεύθυνση στρέφονται οι υποψίες της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας σε σχέση με τη νέα εγκληματική ενέργεια εις βάρος της Υπηρεσίας, μετά και τον εμπρησμό δύο οχημάτων. Οι εμπρηστές έδρασαν χθες στις 02:00 τα ξημερώματα, θέτοντας φωτιά σε δύο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο κοντά στα γραφεία της Υπηρεσίας στη Μέσα Γειτονιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε επιτόπιες εξετάσεις στα δύο οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας από όπου και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις. Τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από φωτιά η οποία τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως στα γραφεία των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού εκλήθησαν και προσήλθαν για ανάκριση πρόσωπα τα οποία είχαν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα από την Υπηρεσία Θήρας για διάφορα αδικήματα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν προέκυψε οτιδήποτε εις βάρος τους. Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει ο «Ρομπέν των αμπελοπουλιών»

Σε δηλώσεις στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, εξέφρασε υποψίες ότι πίσω από τον εμπρησμό των δύο οχημάτων, ενδεχομένως να βρίσκονται πρόσωπα τα οποία είχαν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα για υποθέσεις λαθροθηρίας λαγού στην επαρχία Λεμεσού, κατά τη νέα κυνηγετική περίοδο. Ο κ. Αναγιωτός καταδίκασε το συμβάν, παρατηρώντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της Υπηρεσίας Θήρας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο άγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτη ύλη διπλοκάμπινο όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο κοντά στα γραφεία της Υπηρεσίας Θήρας.

«Η Υπηρεσία αλλά και τα μέλη της δεν πτοούνται από τέτοια περιστατικά. Η Υπηρεσίας μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει τη δουλειά της η οποία είναι η μείωση όλων των μορφών λαθροθηρίας», σημείωσε ο κ. Αναγιωτός.

Να σημειωθεί πως οι περισσότερες καταγγελίες και εξώδικα αφορούν, όπως εξήγησε ο κ. Αναγιωτός, περιπτώσεις όπου οι παραβάτες κυνηγούν εντός απαγορευμένης περιοχής κυνηγιού με το πρόστιμο να ανέρχεται στις 2.000 ευρώ. Επίσης, άλλη μια παράνομη ενέργεια είναι η λαθροθηρία κατά τη διάρκεια της νύκτας όπου το πρόστιμο ανέρχεται στις 25.000.