Εν μέσω των αντιδράσεων της ΟΕΛΜΕΚ σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα της σχολικής χρονιάς που αφορούν τη Γ’ Λυκείου και σχετίζονται τόσο με τις εξετάσεις τετραμήνων, όσο και με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την οργάνωση σχετικά με τις γραπτές αξιολογήσεις του πρώτου τετραμήνου τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι οποίες αφορούν όλες τις τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου ζητά η ΠΣΕΜ

Ήδη, τα σχολεία έχουν λάβει σχετική εγκύκλιο, η οποία αναφέρεται στις διαδικασίες της σύνθεσης των ομάδων των θεματοθετών, της επιλογής τους, των καθηκόντων τους, του χρόνου εργασίας τους καθώς επίσης και του τρόπου αποστολής των θεμάτων και των οδηγών διόρθωσης των δοκιμίων στα σχολεία.

Η διαδικασία αποστολής των θεμάτων σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, όπως και τις προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν οι εξετάσεις τετραμήνων. Δηλαδή, τα δοκίμια θα ετοιμαστούν κεντρικά, τόσο για την πρώτη σειρά εξετάσεων, όσο και για τη δεύτερη, και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από λειτουργό του υπουργείου Παιδείας την ίδια μέρα της εξέτασης του κάθε μαθήματος. Συγκεκριμένα, η αποστολή θα γίνεται νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, με ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης και μέσω ειδικού κωδικού, ο οποίος θα αποστέλλεται μόνο στο διευθυντή του κάθε σχολείου. Όταν τα θέματα παραληφθούν ηλεκτρονικά, η αρμόδια Επιτροπή εκπαιδευτικών κάθε σχολείου θα τα φωτοτυπεί και θα φθάνουν κατευθείαν στις αίθουσες για την έναρξη της αξιολόγησης. 

Σημειώνεται ότι οι θεματοθέτες για τις εξετάσεις τετραμήνου θα εργάζονται σε μη διδακτικό χρόνο για την ετοιμασία των θεμάτων και των οδηγών διόρθωσης, κάτω από συνθήκες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.