Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» στο Δάλι εκφράζει “πόνο ψυχής” για το επιχείρημα πως «δεν υπάρχει χειροπιαστό στοιχείο» που να αποδεικνύει την αιτιολογία της συμπτωματολογίας πολιτών και παιδιών που ακούστηκε κατά την ακρόαση της έφεσης για την αναστολή της λειτουργίας των μονάδων ασφαλτικού σκυροδέματος ως επίσης και για την αναφορά ότι” δεν υπάρχει παρανομία γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδειχτεί όχληση”.

Σε επιστολή της προς τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και την Επίτροπο για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων αναφέρει ότι “έχουμε ακούσει τόσα που πραγματικά όχι απλά έχουμε ξευτελιστεί ως κορμιά με την καταδυνάστευση της υγείας μας αλλά τώρα και ως νοήμονες άνθρωποι, αφού δίδεται η δυνατότητα να παιχνιδίζουν εντέχνως με λέξεις ενώ υποφέρουν έξι χιλιάδες άνθρωποι και 450 παιδιά”.

Προσθέτει ότι “αδυνατούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της ανθρώπινης ασυνειδησίας που έχει προφανώς εδώ και καιρό παραμείνει ασυγκίνητη από τις δυσκολίες που προκαλεί σε πολίτες αυτού του κράτους”.

“Δεν μπορεί να αποδειχτεί η σωματική βλάβη. Δεν μπορεί να αποδειχτεί η επιβάρυνση της υγείας. Δεν μπορεί να αποδειχτεί η όχληση. Δεν μπορεί να μετρηθεί ο ρύπος για αυτό και ανενόχλητα το κράτος εξακολουθεί να παραγγέλνει χωρίς κανένα ενδοιασμό σαν ο μοναδικός αγοραστής ασφάλτου των μονάδων αυτών” καταλήγει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» Ιδαλίου.