Ο φάκελος του παραλιακού μετώπου Πάφου έχει ανοίξει και ερευνάται πλέον για τα καλά. Οι έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από διάφορες πλευρές για «γκρίζες ζώνες» και σε αυτό το έργο, με υπερχρεώσεις και με ελλιπή έλεγχο του έργου, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό, είναι πια σε πολύ προχωρημένο στάδιο από την Αστυνομία Πάφου.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου κλήθηκαν και κατέθεσαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο προηγούμενων, τουλάχιστον, Δημοτικών Συμβουλίων Πάφου, καθώς και άλλοι παράγοντες που είχαν οποιασδήποτε μορφής επαγγελματική εμπλοκή με το έργο.

Μεταξύ των ατόμων που έδωσαν κατάθεση είναι και άτομα που σε ανύποπτο χρόνο και που πολύ πριν ανοίξει ο κύκλος των σκανδάλων στην Πάφο το 2014, κατήγγελλαν «πράματα και θάματα» κατά την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κάτω Πάφου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι νυν ή πρώην δημοτικοί άρχοντες μετέβησαν μάλιστα στα γραφεία της Αστυνομίας Πάφου με ογκοδέστατους φακέλους ανά χείρας, στους οποίους περιέχονταν έγγραφα και άλλο υλικό από την αρχή των διαδικασιών της ανάπλασης μέχρι και το πέρας του έργου.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα κλήθηκαν και για διευκρινιστικές πληροφορίες για δεύτερη φορά, γεγονός που, όπως τόνισε στον «Φ» αρμόδιος παράγοντας, καταδεικνύει τη σοβαρότητα των στοιχείων που πλέον έχουν ενώπιόν τους οι εξεταστές της υπόθεσης, αλλά και το προχωρημένο στάδιο στο οποίοι οι εξετάσεις αυτές ευρίσκονται.

Η ίδια αρμόδια πηγή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας, αναφέροντας ότι οι έρευνες, που πλέον βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, καλύπτουν τόσο το ενδεχόμενο να δόθηκαν όντως μίζες, όπως αναφέρουν κάποιες καταγγελίες που έχουν ενώπιόν τους οι εξεταστές της υπόθεσης, όσο και την περίπτωση υπερχρεώσεων, ελλιπούς ελέγχου και προσυνεννοήσεων που στόχευαν στη μεγιστοποίηση του κέρδους κάποιων εμπλεκομένων στις εργασίες.