Με πλούσιο πρόγραμμα και υψηλούς προσκεκλημένους πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της Αγγλικής Σχολής για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η τελετή έλαβε χώρα στον περίβολο του Κτηρίου Νιούχαμ με ώρα έναρξης τις 7.30μ.μ. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος Κύπριος ντιζάινερ – με έδρα το Λονδίνο- Μιχάλης Αναστασιάδης, Βασιλικός Σχεδιαστής για τη Βιομηχανία (RDI) στη Βασιλική Εταιρεία Τεχνών.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη στιγμή που θα ενταχθείτε κάπου που είναι πραγματικά δικό σας. Δεν έχει σημασία πόσο αργά θα φτάσετε εκεί, αρκεί να μην τα παρατήσετε» αναφέρει στον πυρήνα του μηνύματός του προς τους μαθητές ο Κύπριος σχεδιαστής.

Ο Μ. Αναστασιάδης αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή το 1986. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art.

Το έργο του παρουσιάζεται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου, του MAK της Βιέννης, του Συμβούλιου Καλών Τεχνών του Λονδίνου και του Κέντρου FRAC της Ορλεάνης στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Αναστασιάδης: Η μεγαλύτερη κατάκτηση ενός δημιουργού είναι η ελευθερία

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τον Ιρλανδό διευθυντή του σχολείου, Ντέιβιντ Λάμπον, ενώ τελετάρχης ήταν η βοηθός διευθύντρια Άννα- Μαρία Τελάλη. Τους απόφοιτους παρουσίασε η ακαδημαϊκή επικεφαλής του 7ου έτους, Μαριέντα Στεφάνου.

 

Το Βραβείο D. H. Humphreys για Καλή Υπηρεσία στη Σχολή απονέμεται στον μαθητή Χρίστο Φαλά από τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Ελένη Λεωνίδου, η οποία υπήρξε Γραμματέας και του Ντ. Χ. Χάμφρεϊς όταν ανέλαβε διευθυντής στη Σχολή το 1968.

Το Βραβείο του Διευθυντή για Υψηλές Επιδόσεις απονέμεται από τον Ντέιβιντ Λάμπον στους μαθητές Χαράλαμπο Ζαχαρία, Μικαέλλα Λιβέρη, Δημήτρη Αργυρού, Κωνσταντίνο Παπαχαραλάμπους, Αντρέα Ραγιά, Χρίστο Φαλά, Βασίλη Μαρκίδη, Γρηγόρη Ορφανίδη, Τογκάι Ατά Γκοκάλπ, Νικόλαο Γενεθλή, Δανάη Ξάνθη και Ντίλα Σαντιέ Οζμπερκμάν.

Το Βραβείο Νιούχαμ για καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση απονεμήθηκε στη μαθήτρια Δανάη Ξάνθη, ενώ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους απένειμε το Βραβείο του Δήμου Στροβόλου για Ακαδημαϊκή Αριστεία στον Χαράλαμπο Ζαχαρία και την Έμιλη Πέτρου.  

Το Βραβείο Βιβλίου Χάρβαρντ για εξαιρετικό χαρακτήρα και συνεισφορά απονεμήθηκε στη Μικαέλλα Λιβέρη, από τον πρόεδρο του Harvard Club Κύπρου Έβαν Γκαβά.

Τέλος, το Βραβείο Χριστάκη Λοΐζου στη μνήμη της συζύγου του Μαρούλλας για Ακαδημαϊκή Αριστεία και Υψηλό Ήθος, απονέμεται στον Τογκάι Ατά Γκοκάλπ, από τον συνταξιούχο λογιστή του ΔΣ και της Σχολής και καθηγητή, Χριστάκη Λοΐζου. 

Δείτε στιγμιότυπα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε: 

Οι απόφοιτοι πετούν τα καπέλα τους ψηλά: