Τι ακριβώς είναι η αγγλική σχολή; Τι αντιπροσωπεύει; Ποια είναι η σηµασία του σχολείου µας για τους µαθητές που µας επέλεξαν στο παρελθόν και για όσους θα µας επιλέξουν στο µέλλον;

Στην Αγγλική Σχολή, αντιλαµβανόµαστε πλήρως πόσο σηµαντική είναι η εκπαίδευση και κυρίως, πώς πρέπει η δευτεροβάθµια εκπαίδευση να καλύπτει τις ανάγκες των σηµερινών εφήβων. Αναµφίβολα, η δευτεροβάθµια εκπαίδευση δεν είναι µόνο κάποια χρόνια µελέτης της Αγγλικής λογοτεχνίας ή της χηµείας. Είναι πρωτίστως η ανάπτυξη των µεταφέρσιµων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβληµάτων, η συνεργασία και οι επικοινωνιακές δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες θα διαµορφώσουν τη ζωή των µαθητών καθώς θα θέσουν βάσεις για το µέλλον. Σε ποιο Πανεπιστήµιο θα φοιτήσουν, ποια σταδιοδροµία θα ακολουθήσουν, ποιες πόρτες θα ανοίξουν για ένα επιτυχηµένο µέλλον. Η εκπαίδευση τους προετοιµάζει για τη ζωή, πώς θα περιηγηθούν στον κόσµο, όµως όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της καθοδήγησης και της στήριξης, από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυµα.

Στην Αγγλική Σχολή, στεκόµαστε δίπλα στους µαθητές ώστε να µπορέσουν να φτάσουν στο µέγιστο των δυνατοτήτων τους ακαδηµαϊκά και συναισθηµατικά. Τους βοηθούµε ώστε να µπορούν να έχουν πρόσβαση στην υψηλότερης ποιότητας τριτοβάθµια εκπαίδευση και να γίνουν υπεύθυνοι, παγκόσµιοι και δηµοκρατικοί πολίτες δίνοντας τους τα εφόδια να υιοθετήσουν σηµαντικούς ηγετικούς ρόλους στη µετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Πώς το κατορθώνουµε αυτό; Χάρη σε µια µοναδική µέθοδο, η οποία βελτιώνεται συνδυάζοντας την υπεροχή και την καινοτοµία µε την κληρονοµιά.

•     Αριστεία και υπεροχή: Η Αγγλική Σχολή παρέχει πλούσιες και συναρπαστικές εκπαιδευτικές εµπειρίες και προκλήσεις χάρη τόσο στο εκπαιδευτικό της πρόγραµµα όσο και στις εξωσχολικές της δραστηριότητες. Επιλέγονται πάντα οι καλύτεροι µαθητές και αυτό λόγω της ανταγωνιστικής εξεταστικής διαδικασίας εισαγωγής. Με τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι καλύτεροι καθηγητές, οι οποίοι είναι άρτιοι εκπαιδευτικοί κατέχοντας άριστα προσόντα.

•       Πρόσβαση στα κορυφαία Πανεπιστήµια διεθνώς: Καθώς ο κόσµος µας αλλάζει διαρκώς, εµείς φροντίζουµε ώστε οι µαθητές µας να προετοιµάζονται για ένα ευρύ φάσµα προορισµών τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, κυρίως στην Ευρώπη, στο Ηνωµένο Βασίλειο και στην Αµερική.

•       Καινοτοµία: Η Αγγλική Σχολή είναι περήφανη για τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και σύγχρονων παιδαγωγικών µεθόδων. Συνεχώς αναβαθµίζουµε τις εγκαταστάσεις και τις υποδοµές µας σύµφωνα µε τις τεχνολογικές εξελίξεις και τους κανονισµούς για την υγεία και την ασφάλεια.

•       Κληρονοµιά: Τελευταίο αλλά καθόλου αµελητέο, να αναφέρουµε ότι η Αγγλική Σχολή αποτελείται από µια κοινότητα µαθητών, αποφοίτων, προσωπικού και γονέων οι οποίοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο και εξελίσσονται σε ένα στενό δίκτυο φίλων για όλη τους τη ζωή.

Αγγλική Σχολή, µια µακρά παράδοση µε βαθιές ρίζες

Η Αγγλική Σχολή ιδρύθηκε πριν από 124 χρόνια από τον Canon Frank Darvall Newham, ένα Βρετανό κληρικό και εκπαιδευτικό. Από την αρχή της ίδρυσης της, κύριος σκοπός της σχολής είναι να προσφέρει µια υψηλής ποιότητας δευτεροβάθµια εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, από όλες τις κοινότητες της Κύπρου.

Το 1906, οι εγγραφές έφτασαν τα 40 άτοµα περιλαµβανοµένων Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Λατίνων, Σύριων, Σµυρνιών καθώς και άλλων Ευρωπαίων.

Σήµερα η Αγγλική Σχολή παραµένει το µόνο ουσιαστικά πολυκοινοτικό σχολείο δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης στο νησί, µε σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε όλους τους µαθητές, χωρίς να κάνει διακρίσεις όσον αφορά στην εθνικότητα, στο πολιτιστικό υπόβαθρο και στην κοινωνική τάξη των µαθητών. Το ήθος µας προάγει τον σεβασµό στην ταυτότητα και στη διαφορετικότητα ως αναπόσπαστο στοιχείο µιας ολοκληρωµένης εκπαίδευσης.

Αγγλική Σχολή Ακαδηµαϊκό Πρόγραµµα & Ακαδηµαϊκά Επιτεύγµατα

Ο ανταγωνισµός σήµερα είναι σκληρός και το να είσαι σε θέση να έχεις πρόσβαση σε κορυφαία Πανεπιστήµια της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης είναι το κλειδί για µία  ολοκληρωµένη καριέρα. Στην Αγγλική Σχολή, το ακαδηµαϊκό µας πρόγραµµα έχει αποδειχθεί επιτυχές στην παροχή καθοδήγησης στους µαθητές µας ώστε να γίνονται δεκτοί στα Πανεπιστήµια της επιλογής τους, από τις οµάδες Russel και US Ivy League αλλά και σε κορυφαία Πανεπιστήµια σε όλη την Ευρώπη.

Τα αποτελέσµατα των µαθητών µας στα I/GCSE και A Level συγκαταλέγονται µόνιµα ανάµεσα στα καλύτερα στον τοµέα των διεθνών σχολείων. Παράλληλα οι τελειόφοιτοι µας αποκτούν και Απολυτήριο, πλήρως αναγνωρισµένο από το ΥΠΑΝ, το οποίο µπορούν να χρησιµοποιήσουν ως επιπλέον προσόν στις αιτήσεις τους.

Σηµαντικά Επιτεύγµατα για το έτος 2023:

Συνολικά αποτελέσµατα στις εξετάσεις I/GCSE: 76.5% βαθµολογήθηκαν µε A* και A

Συνολικά αποτελέσµατα στις εξετάσεις GCE A Level: 67.3% βαθµολογήθηκαν µε A* και A

Την περίοδο 2019-2023, τα 10 πιο δηµοφιλή πανεπιστήµια του ΗΒ (σε φθίνουσα σειρά) για τους απόφοιτούς µας ήταν:

•     University College London (UCL)

•      Imperial College London

•      King’s College London

•      University of Edinburgh

•      University of Manchester

•      Queen Mary University London

•      University of Bristol

•      University of Cambridge

•      University of Warwick

•      University of Nottingham

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εισαγωγή των µαθητών µας σε πανεπιστήµια εκτός του Ηνωµένου Βασιλείου, για τον Σεπτέµβρη του 2023, περιλαµβανοµένων των ακόλουθων:

Ελλάδα: Ελλάδα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

Γαλλία: SciencesPo

Πολωνία: University of Warmia

Ολλανδία: Maastricht University, University of Amsterdam, Tilburg University, TU Delft, TU Eindhoven

Αυστραλία: University of Melbourne

Ουγγαρία: Semmelweis University

Ιταλία: Bocconi University, Politecnico di Milano

Ιρλανδία: University of Galway

Γερµανία: Heidelberg University

ΗΠΑ: Columbia University

Μηχανολογία, Επιστήµες, Νοµική, Οικονοµικά, Μαθηµατικά και Ιατρική αποτελούν τις πιο δηµοφιλείς επιλογές των µαθητών µας. 71 συνολικά απόφοιτοί µας (την περίοδο 2019-2023) εξασφάλισαν θέση σε Ιατρικές Επιστήµες ενώ την ίδια περίοδο 43 µαθητές µας έγιναν δεκτοί για φοίτηση στα Πανεπιστήµια Oxbridge.

Περισσότερες πληροφορίες για τις στατιστικές µας µπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσµο:

https://englishschool.ac.cy/exams-statistics

Ενδοσχολικές δρασηριότητες και συναφή επιτεύγµατα

Η Ακαδηµαϊκή εκπαίδευση και τα επιτεύγµατα των µαθητών είναι σηµαντική στη διεκδίκηση µιας ολοκληρωµένης καριέρας, αλλά κυρίως µέσω των πολλών και διαφορετικών ενδοσχολικών δραστηριοτήτων που προσφέρουµε στους µαθητές µας, αναπτύσσονται σωστές και ολοκληρωµένες προσωπικότητες.

Και όντως, µέσω των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων µπορεί να διευρυνθεί η συνολική εκπαίδευση και να αναπτυχθεί η οµαδικότητα και η αυτοπεποίθηση ενός µαθητή.  Το σχολείο διαθέτει περισσότερους από 50 οµίλους απογευµατινών δραστηριοτήτων. Οι όµιλοι συµπεριλαµβάνουν µεταξύ άλλων Μαθηµατικά, Οικονοµικά, Λογοτεχνία και ∆ράµα, Γλώσσες, The Duke of Edinburgh’s Award, Junior Achievement, Formula 1 in Schools, MediMUM, Αστρονοµία, Ραδιοερασιτεχνικό όµιλο, Σκάκι, Μουσική, Πρώτες Βοήθειες, Βραδιές Ταλέντων, Εθελοντική και Φιλανθρωπική Εργασία, Αθλητισµό και πολλά άλλα. Σε πολλά από τα πιο πάνω, οι µαθητές αντιπροσωπεύουν το σχολείο σε διεθνείς εκδηλώσεις και διαγωνισµούς µε άριστα αποτελέσµατα. Ένα παράδειγµα είναι ο όµιλος ∆ιαλογικών συζητήσεων (Debate) του σχολείου µας, ο οποίος πάντα επιτυγχάνει µια από τις πρώτες θέσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς. Για πρώτη φορά στην κυπριακή ιστορία µαθητές στην Κύπρο πήραν έγκριση από το Πρόγραµµα ARISS να µιλήσουν µε αστροναύτη που βρίσκεται σε διεθνή διαστηµικό σταθµό. Αυτό ήταν εφικτό χάρη στο δυνατό πρόγραµµα του οµίλου Αστρονοµίας και του Ραδιοερασιτεχνικού οµίλου. Επίσης, το 2019, δύο οµάδες µαθητών της Σχολής µας, συµµετείχαν στον τελικό της F1 στους παγκόσµιους τελικούς των σχολείων στο Abu Dhabi.

Από την ίδρυση της Αγγλικής Σχολής, το 1900, ο αθλητισµός αποτελούσε προτεραιότητα του σχολείου µε στόχο την ανάπτυξη του αισθήµατος οµαδικότητας και της ευγενούς άµιλλας ανάµεσα στους µαθητές. Στο σχολείο λειτουργεί σύστηµα µε οµάδες στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται αθλητικές δραστηριότητες ανταγωνιστικού και µη ανταγωνιστικού τύπου. Οι πιο ικανοί µαθητές ενθαρρύνονται να παίζουν στις οµάδες ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χόκεϊ του σχολείου, να λαµβάνουν µέρος σε αγώνες στίβου και σε αγώνες δρόµου. Οι υπόλοιποι µαθητές λαµβάνουν µέρος σε αθλητικές δραστηριότητες µε στόχο την εκπαίδευση και τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης. Έµπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής και επαγγελµατίες προπονητές πραγµατοποιούν προπονήσεις σε όλα τα βασικά αγωνίσµατα µε αποτέλεσµα, οι µαθητές µας να έχουν επιτύχει εξαιρετικές διακρίσεις σε Παγκύπριους και ∆ιεθνείς αγώνες.

Η ορχήστρα και η χορωδία αποτελούν επίσης µια πολύ δραστήρια και επιτυχηµένη πτυχή του σχολείου από τότε που δηµιουργήθηκαν το 1911. Οι µαθητές ενθαρρύνονται να µάθουν να παίζουν µουσικά όργανα, από έµπειρους καθηγητές µουσικής, και τα έξοδα καλύπτονται από το σχολείο για µαθητές οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερη κλίση στη µουσική.

Οι τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις της Αγγλικής Σχολής

Η Αγγλική Σχολή έχει µια µεγάλη κληρονοµική διατηρώντας τις αρχικές της εγκαταστάσεις, εκσυγχρονίζοντας τις στην πορεία, ενώ έχει προχωρήσει στην οικοδόµηση ενός κτηρίου τελευταίας τεχνολογίας, το νέο κτήριο «Newham».

Το πολυπροπονητήριο της Αγγλικής Σχολής ανακαινίστηκε πρόσφατα, µε τον εκµοντερνισµό των αποδυτηρίων, τη δηµιουργία γυµναστηρίου και την εγκατάσταση θυρίδων. Το έδαφος ανακαινίστηκε µε παρκέ και χρησιµοποιείται για αντισφαίριση, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, πετόσφαιρα και µπάτµιντον.

Μεγάλη αναβάθµιση επιτεύχθηκε και στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής µε νέα, υψηλών προδιαγραφών γήπεδα futsal, µπάσκετ και τένις.

Στην Αγγλική Σχολή πιστεύουµε ακράδαντα ότι η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των µαθητών µας, έχει την ίδια ζωτική σηµασία όσο και η ακαδηµαϊκή τους εξέλιξη. Το σχολείο προσφέρει όλες τις ευκαιρίες ενός µεγάλου οργανισµού, όµως παράλληλα, ο κάθε µαθητής νιώθει µέλος µιας µικρότερης οµάδας που φροντίζει γι’ αυτόν.

Για τη στήριξη και καθοδήγηση των µαθητών στο σχολείο υπάρχει σύµβουλος, νοσοκόµα και το εκπαιδευτικό πρόγραµµα PSHCE (προσωπική, κοινωνική και πολιτισµική εκπαίδευση και εκπαίδευση στην υγεία) που εξοπλίζει τους µαθητές µε κριτική σκέψη και βελτιώνει τις ικανότητες διαβίωσης τους. Προωθεί τα ταλέντα τους, την οµαδικότητα, τον σεβασµό και το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους και τους καθοδηγεί για σωστή µελέτη, διαµορφώνοντας έτσι δηµιουργικά άτοµα και στοχαστικούς µαθητές.

Εισαγωγικές Εξετάσεις στις 2/3/2024

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

www.englishschool.ac.cy

Τηλ: 22 79 93 53