Προβληματισμό για την ύλη στο μάθημα της Ιστορίας εξέφρασε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, καθώς, όπως είπε, οι συνάδελφοι του αναφέρουν ότι έχει αφαιρεθεί μέρος της ύλης που διδάχθηκε διά ζώσης και έχουν προστεθεί κεφάλαια τα οποία θα διδαχτούν τώρα. Εντούτοις, είπε, στα υπόλοιπα μαθήματα οι καθηγητές είναι ικανοποιημένοι, καθώς η ύλη έχει μειωθεί. Αυτή ήταν και η θέση του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος ανέφερε στον «Φ» ότι η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021 είναι μειωμένη και προσαρμοσμένη.

«Έχει γίνει μια σημαντική μείωση στην ύλη. Δεν είναι μια κανονική χρονιά. Όλα γίνονται με λογική μετριασμού. Η ίδια προσέγγιση θα υπάρχει και στη θεματοθέτηση. Δεν κάνουμε πρωταθλητισμό», σημείωσε. Σχετικά με τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων και τυχόν κρούσματα, είπε ότι γίνονται σχετικές διαβουλεύσεις και ότι υπάρχει το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε πέρσι στις εν λόγω εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναρτήθηκε η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων

«Απλώς πρέπει να το προσαρμόσουμε στα δεδομένα, καθώς είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων». Όπως σημείωσε, οι θετικοί στον ιό υποψήφιοι, παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις, ωστόσο, δεν προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο. «Ο υποψήφιος εξετάζεται μόνος του, σε χώρο που θα καθοριστεί. Βέβαια θα επιτηρούνται».

Η αναθεωρημένη ύλη των μαθημάτων πρόσβασης και απόλυσης για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Κάντε κλικ για να εγγραφείτε στο Newsletter του Philenews