Εκδήλωση «αντίστασης και προσευχής» μπροστά από το κτήριο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου πραγματοποιεί την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 5.30μ.μ. το Κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση». 

Αιτία είναι η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «El Diablo» από τις 18 μέχρι τις 22 Μαΐου, το οποίο η οργάνωση χαρακτηρίζει «σατανιστικό» και τον διαγωνισμό «κακόφημο». 

Οι διαμαρτυρόμενοι θα φτιάξουν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το ΡΙΚ (Λεωφόρος ΡΙΚ) στην Αγλαντζιά και θα κρατούν στα χέρια τους εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων. Όπως τονίζουν, θα φορούν μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις. Παράλληλα, θα ψάλλουν «τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurovision: Απόψε η πρώτη μάχη Κύπρου και Έλενας Τσαγκρινού

Στην εκδήλωση θα υπάρχει μόνο ένα μεγάλο πανό, που θα ετοιμάσει η οργανωτική επιτροπή, το οποίο θα αναγράφει «Η Κύπρος αγαπά τον Χριστό». Στο τέλος θα ψάλλουν όλοι τον Εθνικό Ύμνο «διότι κάποιοι θέλουν να σκλαβώσουν την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο στα πλοκάμια του σατανισμού» όπως αναφέρουν.

«Παρά την πληθώρα των αντιδράσεων… Παρά τις χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας… Παρά τις πάμπολλες επιστολές και εκκλήσεις προς όλους τους αρμόδιους… Οι υπεύθυνοι ΔΕΝ άκουσαν την κραυγή αγωνίας δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Περιφρόνησαν τις συστάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Χλεύασαν τη χριστιανική μας πίστη και διέγραψαν την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση της πατρίδας μας» σημειώνει η οργάνωση. 

«Το τραγούδι αυτό δεν μας εκπροσωπεί, διότι η Κύπρος αγαπά τον Χριστό και όχι τον διάβολο. Διαμαρτυρόμαστε! Αντιστεκόμαστε! Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο να ελεήσουν την πατρίδα μας και να μας συγχωρήσουν για αυτήν την πρωτόγνωρη βλασφημία» αναφέρει η ανακοίνωση.