Ορμητικός κατεβαίνει τις τελευταίες ώρες ο ποταμός Διαρίζος, μετά τις τεράστιες ποσότητες υδάτων που επισώρευσε η ασταμάτητη βροχόπτωση του τελευταίου τετραημέρου. Και μπορεί το γεγονός αυτό να έχει την πολυπόθητη κατάληξη της υπερχείλισης του φράγματος Ασπρόκρεμμου, προηγουμένως όμως στο «ταξίδι» του ο Διαρίζος λαχτάρησε μια ολόκληρη κοινότητα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της κοινότητας Μαμωνιών, στην ανατολική ορεινή Πάφο, από όπου διέρχεται ο Διαρίζος έβλεπαν με αγωνία τα ορμητικά νερά να προκαλούν ζημιές σε τοίχο αντιστήριξης που δημιουργήθηκε για την προστασία ξωκλησιού της κοινότητας, ενώ πλημμύρισαν και άλλες περιοχές του χωριού και της αγροτικής του έκτασης.

Στην ίδια περιοχή, τα προβλήματα ήταν συνεχή αυτό το πρωινό, με σημαντικότερη την περιπέτεια γεωργοκτηνοτρόφου ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Φασούλα-Σουσκιού εξαιτίας των ορμητικών νερών που κατέρχονταν από τα βουνά. Ο εν λόγω άντρας κατάφερε να εξέλθει σώος από την περιπέτεια του, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, αν και χρειάσθηκε να αφήσει στη σκηνή το όχημα του προκειμένου να το παραλάβει όταν υποχωρήσουν τα νερά.