Τους όρους εντολής από το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένουν οι δύο ποινικοί ανακριτές  για να ξεκινήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του Θανάση Νικολάου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ένας εκ των δύο, ο νομικός Θανάσης Αθανασίου, έχουν ήδη συνεννοηθεί με τον έτερο ποινικό ανακριτή κ. Λάμπρο Παππά και αναμένουν γραπτώς τους όρους εντολής για να δρομολογήσουν τη διαδικασία την οποία θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ακόμη ότι έχουν αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στη Νομική Υπηρεσία για να εξασφαλίσουν όλα τα έγγραφα και όλο ο μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης. Παράλληλα, ζητήθηκαν από το δικαστήριο τα πρακτικά της θανατικής ανάκρισης και της απόφασης της δικαστού Ντόριας Βαρωσιώτου. Μόλις όλα αυτά παραληφθούν, θα έρθει στην Κύπρο και ο κ. Παππάς για να θέσουν τις προτεραιότητες ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι η πάροδος 19 χρόνων από το έγκλημα είναι σίγουρα πρόβλημα, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσουν οτιδήποτε μπορεί να διερευνηθεί με στόχο να αντλήσουν κάθε δυνατή μαρτυρία.

Τέλος, ο ποινικός ανακριτής τόνισε πως από την στιγμή κατά την οποία θα ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παππάς, δεν πρόκειται να προβαίνουν σε οποιαδήποτε δήλωση. Αν χρειαστεί να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε θα εκδίδουν σχετική ανακοίνωση.